Logotype för Storfors kommun

Stort intresse för Linda Johrins sinnliga konst och nya boken

När Linda Johrin bjöd in till vernissage och boksläpp var intresset stort.

Konsthallen i Storfors fylldes av minglande människor, tavlorna fick röda prickar och bokhögarna minskade markant.

- Jag tycker väldigt mycket om hennes tavlor. Färgerna är så mjuka och rogivande, säger Hannelore Fredberg, som lämnade vernissagen som ägare till två tavlor.

Katarina Ekman och Fredrik Carlsson låter dottern Saga välja en tavla till sitt eget rum. Hon pekar på en ullig uggleunge och så får det bli.

- Hon har verkligen en bredd. Jag tycker om hennes oljemålningar, men så har hon den här ljusa, lekfulla sidan också, säger Katarina.

Linda har en egen stil med dova, stillsamma och sinnliga färger. Hon säger att inspirationen ofta kommer ur ett välmående och att hon målar sådant som hon själv skulle kunna tänka sig att ha på väggarna.

Basen är akryl och ibland olja, men nästan vad som helst kan hamna i hennes verk.

- Jag har använt allt från kopparpulver och silverspray till kaffesump. Ibland försöker jag att måla med mer starka färger, men jag faller alltid tillbaka till det här, skrattar hon.

Barnboken om Odd och Vilde i Rövarkulorna har samma dova färgskala, och först var förläggaren Sten Slottner förvånad.

- Det kändes som en väldigt ovanlig barnbok, men det fungerar verkligen. Jag tycker att den blev otroligt fin, säger han.

Och försäljningen talar sitt tydliga språk. Köparna står på kö för signerade exemplar.

- Det är jättefina bilder och så finns det ett lugn i den här boken. Det är precis vad barn behöver, säger Therese Berg som tar med sitt exemplar hem till tre barn.

Boken handlar om två rövare som seglar från Möghavet till Bjurbäcken och sedan ger sig på jakt efter silverskatten de hört talas om. I Rövarkulorna händer mycket spännande som resulterar i att de båda blir snälla som lamm.

I sommar är utställningen i Storfors Konsthall i Kulturhuset öppen alla vardagar kl 11-16 med fri entré.  Konstnären själv kan man hitta i en röd hantverksbod vid Nässundets station, åtminstone på helgerna.

Ytterligare information: Linda Johrin 072-530 29 74

Senast publicerad av Eva Wiklund