Logotype för Storfors kommun

Storfors slåss om SM-guldet

Med kort varsel kunde andra SM-finalen visas på biografen i Storfors igår. Ikväll hoppas Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn på riktigt stor publik när den tredje matchen visas.

Under onsdagskvällen kämpade Eslöv PK till sig en knapp seger över Storfors BTK. Det står nu 1-1 inför den avgörande matchen om SM-guldet som spelas ikväll klockan 18.30.

Matchen visas i Storfors biograf med fri entré.

Se intervju i SVT Sporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på intervju med tränaren Anders Hult efter SM-finalmatch nr 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Storfors fick inte den start man hade tänkt sig mot Eslöv, men efter två inledande förluster utjämnade Dina Meshref till 2-1. Den här gången lyckades dock inte Storfors Katerina Toliou besgera Eslövs toppspelare Ji Gao Jun, som kunde öka Eslövs ledning till 3-1.

Storfors tog fajten och jämnade ut till 3-3 genom Dina Meshref och Lina Misikonyte.

Mariann Juhász gav sedan Storfors ledningen med 4-3 efter en tuff femsetare, innan Dina Mesref förlorade mot Ji Gao Jun. Den avgörande, nionde matchen mellan Lina Misikonyte och Eslövs Alex Galic, blev en riktig nagelbitare som spänt följdes av publiken i Storfors biograf där webbsändningen från matchen visades.

Lina vann första set, men tappade sedan de två följande innan Eslöv slutligen kunde slå in segerpoängen med 12-10.

– Det känns surt att vi inte vinner, men jag är stolt över att vi kunde ta oss tillbaka efter underläget med 1-3. Det visar hur starkt laget är. Ikväll är vi med från start och tar kampen om guldet, säger tränaren Anders Hulth.
Mariann Juhász säger att det handlade om små marginaler och att Eslöv hade turen på sin sida i flera lägen under onsdagskvällen.
- Men vi kommer igen ikväll. Vi är väldigt taggade inför den sista finalomgången, säger hon.

Även ikväll, torsdag, visas den webbsända matchen i Storfors biograf med start klockan 18.25.

Margareta Albért var en av dem som fanns på plats under onsdagskvällen.

- Vilket himla bra initiativ av Storfors kommun. Det var jätteroligt att se matchen tillsammans, det blev riktigt skön stämning. Och spännande var det ju, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund