Logotype för Storfors kommun

Storfors FFs nye tränare - en vinnarskalle

Storfors FFs nye tränare Stefan Eriksson (mitten) tillsammans med andretränare Peter Fredriksson, klubbens ordförande Perra Larsson och delar av laget.

- Han är en riktig vinnarskalle som hatar att förlora!
Så beskriver Storfors FFs ordförande klubbens nye tränare - 35-årige Stefan Eriksson.
Själv säger Stefan att det viktigaste är att fotboll ska vara roligt.

- Lagsport är alltid roligt när man håller på och härjar tillsammans. Det är det som driver mig, säger han om sitt eget spel.
Han har själv en lång bakgrund som spelare i Storfors FF och trots att han numera bor i Kristinehamn så är det Storforsklubben som gäller. På senare år har han och några andra äldre gått in och förstärkt laget, och han har varit lagets andretränare i flera år.
- Det känns naturligt att ta ledarrollen nu. På så sätt får jag ju ha en fot kvar i den här klubben som jag älskar, säger Stefan, som också berättar att han har en del nya idéer, att han är en lagspelare och att han har goda relationer till spelarna.
Vad är det då som utmärker just Storfors FF? Stefan, och lagets andretränare Peter Fredriksson säger att det handlar om lojalitet och familjekänsla. Man är bra kompisar, litar på varandra och har roligt helt enkelt.
Första målet för lagets nya tränarduo är att få riktigt bra fart i laget. Tack vare många yngre spelare som växt på senare tid har man hittat en farlig snabbhet.
- Det ger oss en bra fördel, men det är fortfarande lite osäkert vilket lag vi kommer att ha inför säsongen, säger Stefan, som inte direkt vill sätta några mål för spelet i division 6 ännu.
- Övre halvan ska vi nå helt klart, men vi väntar med detaljerna tills vi har laget klart, säger tränaren som hoppas på något nyförvärv.
- Vi har lite på gång. Det vore bra med någon som är lite drivande, som vågar gå in och ta för sig, säger han.
Peter Fredriksson ser fram emot säsongen och berättar att man har flera spelare utifrån - både från Kristinehamn och Karlstad.
Peter och Stefan tror att den sociala sammanhållningen lockar.
- Sen är det billigt att spela hos oss också, 400 kronor för en säsong. Och så har vi ju Perra, skrattar han, och pekar på klubbens ordförande tillika materialförvaltare.
- Det är inte många klubbar i vår division som har någon som tvättar alla träningsställ, så att det bara är att dra på sig. Det måste vara en unik service, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund