Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK ett steg närmare SM-final

Storfors BTK vann överlägset första matchen i SM-semifinalen. FOTO: Lars Larsson

Storfors BTK vann överlägset första matchen i SM-semifinalen. FOTO: Lars Larsson

Första matchen mot Spårvägen i SM-semifinalen gick Storfors väg helt och hållet och slutade 5-1.
Nu väntar returmatch i Stockholm på fredag och eventuellt på lördag.

Audrey Mattenet vann båda sina matcher liksom Rachel Moret. Sonja Obradovic förlorade första matchen mot Ellen Holmsten – men det var en tuff femsteare som kunde ha slutat hur som helst. Sedan tog hon revansch mot Sannamari Bölenius i fem nervkittlande set.
- Det var ganska lätta matcher för oss, säger Rachel och Audrey unisont, medan Sonja också förklarar sig nöjd efter sista matchen.
- Det kändes väldigt bra att få ta hem den, säger hon.
Men trots den klara vinsten har Storforslaget inte räknat hem SM-silvret ännu. Spårvägen hade inte lagets bästa spelare, kinesiskan Cao Yuan, med i Storfors. Det är också oklart om hon kommer att spela i de övriga matcherna.
- Nu gäller det att inte ta segern för given utan att fokusera för att vinna nästa match, säger Audrey, som menar att laget borde ha en klar chans oavsett om Spårvägens toppspelare deltar eller inte.
- Som mest kan hon vinna tre matcher, och tar vi hem alla de andra så är vi i final, säger hon.
Tränaren Tomas Bergquist och Anders Hult är mer än nöjda med tjejernas insatser.
- De gör helt otroligt bra matcher. Vi gör precis det som vi gjort hela tiden – vi tar ytterligare ett kliv framåt varje säsong, säger Tomas.

Publiken var med på noterna, och hejade högljutt som vanligt. På läkaren fanns bland andra Storfors nye kommunchef Mats Öhman.
- Jag gillar idrott i alla former, även om jag inte sett så mycket pingis. Jag är verkligen imponerad av det som Storfors BTK gör, säger han.
Håkan Eriksson, pingisspelare från Kristinehamn, låter sig också imponeras.
- Spelarna håller hög klass och lagets styrka är nog framförallt jämnheten. Det spelar nästan ingen roll vem i laget som spelar, säger han.
Annelie Bergdahl gillar spänningen och snabbheten i spelet.
-Idag var Storforsspelarna riktigt bra, säger hon.

Motståndarlagets coach Anders Svensson säger att förlusten var väntad.
- Vi visste att det skulle bli tufft. Storfors har ett väldigt jämnt lag utan svaga punkter, men vi ska göra allt för att ta hem det här, säger han, och poängterar att Storfors internationella lag är en tillgång för sporten.
- Tack vare att Storfors gör den här satsningen så får våra tjejer möta så kvalificerade spelare som de annars bara gör på internationella tävlingar, säger han.

Efter semifinalmatchen gratulerades spelare och tränare av kommunalråd Hans Jildesten som överräckte blommor och tavlor från Storforskonstnären och tidigare mycket välmeriterade pingisspelaren Lena Guntsch.

Senast publicerad av Eva Wiklund