Logotype för Storfors kommun

Startskott för uteträning med friskvården

Det blir promenad i två olika grupper och efteråt erbjuds instruktion i enkla styrkeövningar utomhus.

Friskvården i Värmland har ställt in motionspass och seniorträning i gymmet. Men nu kommer ett erbjudande till alla som vill röra på sig tillsammans med andra.

- Varje tisdag och fredag kommer vi att promenera vid elljusspåret, i två olika grupper så att man kan välja sin fart, berättar hälsokonsulent Pia Aspvik.

Hon betonar att det är viktigt att inte glömma bort den fysiskt aktiviteten som får oss att må bra. Ute i spåret är det också enkelt att hålla avstånd även om man är ute tillsammans med andra.

- Ju mer vi rör på oss och motionerar, desto bättre motståndskraft får vi, säger hon.

Från och med fredag den 27 mars så startar hon utomhusaktiviteten och hon poängterar att den som vill gå med stavar kan låna på plats om man inte har egna.

- Naturligtvis kommer vi att vi hålla behörigt avstånd till varandra den som har förkylningssymtom ska inte delta, säger hon.

Samling vid elljusspåret för att gå med eller utan stavar en kortare eller lite längre slinga. Efter promenaden instruerar Pia med några enkla styrkeövningar som blir ett bra komplement.

Tid & plats:
Samling vid skidstugan, elljusspåret
Tisdagar klockan 10.30-12.30
Fredagar klockan 10.30-12.30

Information:
Pia Aspvik 0550-65245 eller via mail Pia.aspvik@storfors.se

Aktiviteten pågår i de flesta väder (även duggregn men inte ösregn eller snöstorm) tills vidare om inga andra restriktioner införs och läget förändras. Aktiviteten är kostnadsfri.

Senast publicerad av Eva Wiklund