Logotype för Storfors kommun

Starkt lag när Pingisligan rivstartar på hemmaplan 14 september

Pingisfamiljen är redo med sex starka spelare.

- På lördag rivstartar Pingisligan för damer med match i Sporthallen klockan 15.00 mot toppkonkurrenten Team Mälarenergi, säger tränaren Tomas Bergquist.

Storfors BTK kommer med ett till stora delar nytt lag, men där två tunga namn från förra säsongen finns med.

På söndag möter man nykomlingen Lekstorp.

När Pingisligan drar igång för säsongen 2019-2020 är det med ett till två tredjedelar nytt lag som Storfors BTK ställer upp.

- Det känns väldigt bra. Vi har byggt ett starkt lag, säger tränaren Anders Hulth.

Med tre SM-silver och ett SM-guld i bagaget är siktet åter inställt på den ädlaste av valörer. Dit hoppas man nå med två av förra årets duktiga spelare Katerina Toliou och Sara Ramirez som får sällskap av fyra nya spelare.

Ganna ”Anna” Farladanska är en 30-årig ukrainska som arbetar som coach. Hon började spela som sexåring hemma i Ukraina och har som bästa slag en ryslig backhandflipp. Hon har tagit flera mästartitlar i Ukraina och även gjort en del bra internationella resultat.

Judith Liu är en 23-årig fransyska som bor i Paris och som spelar bordtennis i flera länder samtidigt som hon studerar. Hon började spela som sjuåring i Luoyang, Kina och säger att bästa slaget är hennes serve. I bagaget har hon medaljer från franska nationella mästerskapet.

Emmanuelle Lennon är en 32-årig fransyska som driver eget som personlig tränare. Förutom att spela själv jobbar hon som tränare åt paraspelare som försöker nå olympiaden. Hon började spela som åttaåring och har som bästa slag en farlig backhand.

Konstantina ”Koni” Paridi är en 23-årig grekiska som nyligen tog sin universitetsexamen. Hon började spela som åttaåring och har sin backhand som starkaste vapen.

De bästa vännerna Katerina och Koni, Greklands etta och två, spelar i rivaliserande klubbar i Grekland och tycker det ska bli riktigt kul att spela i samma lag. Tränarna Tomas Bergquist och Anders Hulth är mycket nöjda med årets lag.

– Emmanuelle är lika rutinerad som Sara och med Anna har vi en vänsterhänt spelare som kan leverera knepigt motstånd, säger Tomas. Tränarna menar att laget har fått både bredd och spets.

- Vi har en starkare trupp än förra säsongen med 3-4 spelare som kan vara ettor. De yngre kan vara trygga eftersom det också finns väldigt mycket rutin i laget, säger Anders Hulth, som hoppas att många Storforsare vill komma och se några av föreningens nyförvärv in action.

- Vi behöver som vanligt publikens stöd för att lyfta ett extra snäpp, säger han.

Tider i Sporthallen i Storfors:
Lördag 14 september klockan 15.00 Storfors BTK - Team Mälarenergi
Söndag 15 september klockan 10.00 Storfors BTK- Lekstorp

Senast publicerad av Eva Wiklund