Logotype för Storfors kommun

Sommarens enda visning av Lundsbersg skola lördag 8/7

När Lundsbergs skola bjuder in till guidad tur brukar intresset vara stort.

I år koncentreras visningarna till en enda dag - lördag den 8 juli klockan 12.00 och klockan 14.00

Många brukar passa på att få en inblick i livet på internatskolan när det erbjuds guidad tur. Lundsbergs skola är en privat internatskola som grundades av grosshandlare William Olsson 1896. Tio år senare överlämnade han skolan till före detta elever, och idag drivs skolan av en stiftelse.

Skolan brukar ibland kallas ”prinsarnas skola” och här gick bland andra Prins Sigvard, Prins Bertil, Prins Gustaf Adolf och Prins Carl Philip.

Under visningarna guidas besökarna genom skolsalar, klassrum, bibliotek, kyrksal och elevhem och det blir gott om tid för frågor.

Den som vill delta behöver inte föranmäla sig utan samling sker vid skolans entre klockan 12.00 och klockan 14.00,Visningarna är ungefär en timme långa.

Just i år sammanfaller skolans visningar med öppen trädgård vid Villa Furuvik tvärs över sjön, så det är enkelt att besöka båda arrangemangen. Dessutom är det cello- och pianokonsert i Lundsbergs kyrka klockan 19.00 samt öppen konst- och konsthantverksutställning vid Café Strömstaren på skolområdet - där serveringen också är öppen både på eftermiddagen och kvällen.

Lördag den 8 juli är det alltså läge för en heldag i Lundsberg - och den som har en husbil kan ju passa på att parkera den vid golfbanan en bit bort där det finns fyra fina ställplatser. Eller varför inte boka plats på Lungsunds camping ett par kilometer från Lundsberg.

Senast publicerad av Eva Wiklund