Logotype för Storfors kommun

Snabba röda lappar för syskonen Höglin

När syskonen Stefan och Ingegerd Höglin bjöd in till vernissage i Storfors Kulturhus kom de röda klisterlapparna till frekvent användning.

- Det här är verkligen roligt, säger Stefan Höglin, som säljer nio tavlor redan första kvällen.

I främre delen av konsthallen blandas naturmotiv från mossar och skog med tavlor av fåglar, en räv och andra djur. Lennart Lokind, Hans Kindroth och Hans Lindqvist cirkulerar bland akvarellerna och för Hans Lindqvists del faller valet till slut på en vintertavla från Bjurbäckens bruksområde.

- Jag tycker om akvarell för den lätta känslan och jag gillar verkligen naturnära motiv. Modern konst är inget för mig, skrattar Hans.

Stefan Höglin berättar för besökarna att han ändrat stil en aning på senare år.

- Jag är lite mindre petig med detaljer numera och jag har blivit bättre på att låta färgen flöda ut, säger Stefan, som är överväldigad av gensvaret.

- Det här hade jag inte väntat mig. Det ger verkligen mersmak, säger han.

Länge in i konsthallen bestämmer sig Eva Wendland för en färgstark oljemålning av Ingegerd.

- Vi har varit klasskamrater och jag visste att Ingegerd var duktig, men det här är helt fantastiskt, säger Eva, som redan tänkt ut en plats för tavlan i det nyrenoverade vardagsrummet.

Ingegerd är mer än nöjd.

- Jag bestämde mig från början att jag inte skulle vara nervös. För mig är detta främst en syskongrej och jag tänkte att det blir som det blir. Men det är roligt med allt intresse, säger Ingegerd, som också sålde flera tavlor redan under vernissagekvällen.

På lördag den 16 september är det marknad i Storfors. Då finns det ny chans att träffa syskonen Höglin som finns på plats i Konsthallen i Kulturhuset under dagen.

Utställningen pågår sedan september ut.

Senast publicerad av Eva Wiklund