Logotype för Storfors kommun

Sambos med diagnoser lockar till skratt & tårar 7 oktober

- Fängslande, roligt, modigt och superintressant!

Så säger åhörare efter att ha lyssnat på Heidi Koiuvmaa och Michel Lillsund som lever tillsammans med diagnoserna ADHD och bipolär sjukdom 2.

På lördag kväll 7 oktober kommer de till Kulturhuset i Storfors för att föreläsa om sitt liv tillsammans.

Föreningen Balans arrangerar den kostnadsfria föreläsningen i samband med loppet Mental Health Run som går av stapeln under dagen.

- Vi är glada över att få dela med oss av våra liv, kanske kan andra slippa i onödigt lidande. För oss är mycket vunnet om vi kan underlätta för någon annan, säger Michel Lillsund, som flyttade ihop med kärleken Heidi Koiuvmaa i Karlstad för ett och ett halvt år sedan. Då var båda redan föreläsare, och idag föreläser de även tillsammans om hur det är att leva med två diagnoser.

- Folk brukar både skratta och gråta, för vi berättar med glimten i ögat om både roliga och mer tunga saker. Ibland kan det ju vara så att jobbiga saker förvandlas till roliga minnen, säger Michel, som ser fram emot att föreläsa för Storforspubliken.

Lill Iwesen, som arrangerar Mental Health Run under dagen, är mycket glad över att de båda föreläsarna kommer till Storfors.

- Jag hoppas verkligen att det blir fullt hus. De är roliga att lyssna på och man kommer med all säkerhet att få många aha-upplevelser och större förståelse för här diagnoserna, säger hon.

Tid & Plats: Föreläsningen hålls i Kulturhuset/Folkets Hus på Centrumplan 1 i Storfors med start kl 19.00. Fri entré. Ingen föranmälan.

Senast publicerad av Eva Wiklund