Logotype för Storfors kommun

Premiär för vintercafé vid Bjurbäckens slussar

För första säsongen slår Slusscaféet upp portarna även vintertid.

Under helgerna i december blir det vintermys med julstämning i och omkring Slussvaktarstugan med start redan på lördag 26 november.

- Det här är ett första steg för att se om det går att ha helårsöppet, säger Lotta Lloyd Gregard. Redan den 26 november öppnar hon för vintersäsongen, och hon lovar att det kommer att bli en lite annorlunda upplevelse än på sommaren.

- Det här området är helt perfekt för att skapa julstämning. Vi kommer att ha en granrisklädd paviljong utomhus där vi bjuder alla på glögg, berättar hon.

Eldkorgar och sittplatser med fällar och filtar kommer det att finnas utomhus. För den som ändå föredrar stugvärmen så finns det gott om plats att slå sig ner i Slussvaktarstugans båda rum.

- Vi ska faktiskt undersöka om man kan elda i våra kakelugnar, men hur som helst kommer det att bli julstämning inomhus också, säger Lotta, som också satsar på juligt fika och lättlunch.

- Vi kommer att servera en jullandgång istället för våra populära räckmackor, säger hon.

Så snart kanalen är frusen blir det också en plogad bana där man kan åka spark eller skridskor. Ett antal skridskor i olika storlekar finns att låna. Inne i stugan blir det också möjlighet att se utställning med pepparkakshus och själv lära sig lite av tekniken. Hantverk och mathantverk kommer också att finnas till försäljning.

- Vi satsar på det lokaltillverkade, säger Lotta.

Information: Tel 072-238 43 00 Öppet lörd-sönd 11-16 t o m 18/12.

Även författarkväll i Slussvaktarstugan med poeten, författaren & trubaduren Rolf Carlsson 29 nov kl 18. Föranmälan krävs.

Senast publicerad av Eva Wiklund