Logotype för Storfors kommun

Positiv energi när föreningarna samlades för Idrottsgala

När Storfors Idrottsgala arrangeras för sjunde gången blir det en kväll med många skratt, en del överraskningar och varm gemenskap över föreningsgränserna.

Dessutom prisas två unga tjejer för sina insatser för tjejlag inom Storfors FF.

- Det här borde fler kommuner göra – att lyfta varandra och se vad andra gör. Det känns mer genuint och nära än galor i de större sammanhangen, säger kvällens föreläsare tv-profilen Jonas Karlsson.

På plats i lokalen finns representanter för tio föreningar och efter ett inledande mingel får de höra Jonas Karlsson prata om konsten att lyckas. Det blir kloka ord om att se och peppa varandra och att förstå hur vägen till verklig framgång ser ut.

- Att vara vinnare innebär inte att man vinner varje gång. Man förlorar i regel oftare än man vinner, men har också förmågan att lära sig något av förlusterna, säger Jonas, som idag driver eget företag och bland annat är kontrakterad av Discovery, inte minst som studioankare för bolagets OS-satsningar.

Han betonar att det inte är en klyscha att vilja utvecklas varje dag. Snarare en nödvändighet för den som vi komma framåt.

- Man behöver ha fokus på att vara bäst här och nu – inte sen. Dessutom utvärdera hur man ständigt kan göra saker bättre, säger han, och pekar också på betydelsen av att boosta varandra både inom idrotter och i arbetslivet.

- Vi behöver ge feedback och pumpa varandra med energi!

Efter en inspirerande timme väntar vackert dukade bord, god mat och presentationer från en lång rad föreningar. Idrottshistoriska sällskapet delar också ut en prischeck på 5000 kronor till stipendiaterna Moa Malmberg & Izabella Fredriksson. Trots sin unga ålder har de båda tjejerna visat framfötterna när det gäller att genomföra fotbollsträningar för tjejlag i Storfors. De har varit lagledare, fixat skjuts till matcher och sett till att kiosken varit bemannad. De prisas som mycket goda förebilder för unga tjejer inom föreningslivet.

- Det känns jätteroligt, säger Moa, medan Izabella säger att hon blev både glad och överraskad. Pengarna kommer att användas till ungdomsverksamheten, men på vilket sätt får de fundera ut tillsammans med ungdomarna.

På scenen avlöser de olika föreningarna varandra; Pistolskytteklubben, Storfors skytteförening, Storfors Motorklubb, Storfors FF, Lundsbergs Golfklubb, Hilti BJJ, Storfors Atletklubb, Alkvetterns Ryttarsällskap, Storfors Innebandyförening och Storfors Bordtennisklubb.

Föreningsaktiva berättar om årets prestationer, men också om utmaningar, framtidshopp och nya planer. Stora varma applåder får Albin Lövgren som tagit guld i Skol-SM och som blir intervjuad av Jonas Karlsson, som också har rollen som kvällens konferencier.

Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn är glad över kvällens positiva stämning.

- Det ger en otroligt god magkänsla att se alla aktiva i föreningarna och att det finns hopp med många yngre som engagerar sig. Det här visar ju att det finns mycket att göra i Storfors, säger han.

Kommunchef Johan Rosqvist är också på plats och låter sig imponeras av det han ser och hör.

- Jag hade inte väntat mig att det skulle vara så mycket känsla bakom galan. Jag blir verkligen fylld med positiv energi och det är roligt att få höra om allt som händer och vad föreningarna betyder både för samhället och de enskilda, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund