Logotype för Storfors kommun

Pimpelfiske populär aktivitet på Sportlovet

Trots en bitande vind hade många barn tagit sig till Nykroppas båthamn på måndag förmiddag när Storfors Nykroppa fiskevårdsförening bjöd in till familjedag med pimpelfiske.

Lars Tyvi, som är aktiv i föreningen, uppskattade att ett 50-tal barn besökt båthamnen under förmiddagen.
- Jag tror vi har haft Sportlovsfiske i över 20 år berättar han.

Det var Erling Ohlsson som startade aktiviteten och sedan har föreningen fortsatt med den varje år på sportlovet.

- Bara några enstaka år har arrangemanget blivit inställt på grund av att isen har varit för svag, säger Lars, och berättar att isen i år är över 25 cm tjock innan han snabbt borrar upp hål till de barn som vill testa pimpelfiske.

Sven Hedlund är en av arrangörerna och han berättar att barnen fick börja dagen med en lektion i isvett, där barnen fick lära sig nyttiga saker som man behöver kunna vara säker på isen.

Föreningen har även blivit sponsrad av lokala företag och kan därför erbjuda deltagarna ett fint prisbord.
- Det är ju ingen tävling egentligen, utan vi ser till att alla får pris, säger Kjell Murås, som även han är aktiv i föreningen.

Syskonen Starborg från Bjurtjärn har samlats omkring grillen där det bjuds på grillad korv och Festis.
Eminella visar stolt upp påsen med den lyckade fångsten, flera mörtar. Även hennes syskon, Calvin och Damian, har fått napp. Även för dem består fångsten till största delen av mört. Det verkar som abborrarna undviker att fångas idag.

Men för barnen spelar det inte så stor roll vilken fisk de får, de är glada bara det nappar menar Sven Hedlund
- Jättekul att så många barn kom idag. Det är roligt när barnen kommer ut i naturen och att se deras glädje när de får napp. Nuförtiden sitter barnen inne och spelar mycket, så det är extra kul att de kommer när vi anordnar något, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund