Logotype för Storfors kommun

Okänd sommarpärla bjuder på mathantverk i Stockviken

I södra Stockviken, fyra kilometer norr om Nässundet ligger en ganska anonym sommarpärla dit man kan ta sig både med båt och bil.

Här kan man hitta en brygglunch och sommarcafé med mathantverk.

- Jag har öppet under juli och en hel del gäster har redan hittat hit, säger Louise Bergström.

Tillsammans med maken bor hon med utsikt över Ullvettern och i en röd stuga strax intill tillverkar hon chokladpraliner under den kallare årstiden. Sommartid bjuds istället på hembakat fikabröd, smörgåsar, paj och hemlagad glass. Soppa med tillbehör kan också förbeställas.

- Jag har serveringen öppen på eftermiddagar från torsdag till och med söndag fram till den 2:a augusti, men brygglunch eller fika för en grupp kan jag oftast ordna alla dagar i veckan för den som förbeställer, säger hon.

I trädgården finns utemöbler med parasoller och "coronaavstånd" mellan borden, men varma sommardagar fördrar gästerna ofta någon av de två bryggorna med sköna soffor.

- Det går jättebra att ta båten hit och lägga till vid bryggan, säger hon.

Det var för tio år sedan som Louise och maken hittade sitt drömställe vid Ullvettern och de senaste åren har företaget "LB Smörgåsnisse Choklad och Annat Gott" fått fart.

- Det finns ett sug efter mathantverk idag som inte fanns för tio år sedan. Många uppskattar det genuina, säger Louise, som bland annat har över 60 olika sorters praliner och chokladgodis i sortimentet. Ett av hennes kännetecken är att hon tycker om att dekorera sina skapelser.

- Det ska inte bara smaka gott, pralinerna ska vara små konstverk också, säger hon.

Hitta: Sväng österut från riksväg 26 vid skylten Stockviken, några kilometer norr om Nässundet. Passera vägbommen, följ vägen knappt 1,5 km, kör över järnvägen och vidare förbi en granhäck. Passera skylten och infarten till Stockvikens gård och kör fram till T-kors där du svänger höger så syns det röda huset med adress Södra Stockviken 20.

Öppet: Torsdag-söndag kl 14-18 fram till 2 augusti. Andra tider kan bokas.

Information: Louise Bergström 070-549 03 04

Senast publicerad av Eva Wiklund