Logotype för Storfors kommun

Nya medborgare välkomnades under familjedagen

När familjedagen firades i Ravinen välkomnades också de som blivit svenska medborgare under året.

- Det känns jätteroligt. Vi trivs i Sverige och vi trivs verkligen i Storfors, sade Magdalena Luszcz, en av de 31 inbjudna som fick ta emot flagga, biobiljett och en tröja av kommunalråd Hans Jildesten.

Från scenen sjöng Anna Engh nationalsången accompanjerad av Philip Albinsson innan ett antal vita duvor släpptes och seglade mot himlen. Publiken hjälpte sedan till med allsång, Cirkus Alexei och Superhjältarna Elsa och Alva underhöll liksom en barnkör under ledning av Anna Engh.

I hela stora Ravinenparken var det som vanligt ett myller och stort utbud av aktiviteter. Räddningstjänsten bjöd på åkturer och hantering av vattenslang, ponnyridningen hade fullt upp och kön till klättervägg och hoppborgar var lagom lång. Många passade på att äta och fika utomhus i det fina vädret och i tältet för ansiktsmålning ville många byta identitet för en stund.
I gröngräset satt Wioletta Kosecka som flyttade från Polen till Storfors för 11 år sedan.
- Familjedagen är rolig för hela familjen och speciellt för barnen, sade Wioletta, som trivs på nya hemorten.
- Jag jobbar som hemspråkslärare i Karlstad och folk frågar hela tiden om jag inte ska flytta dit, men det vill jag verkligen inte. Storfors är mysigt och har en perfekt storlek, säger hon.
Britt Lindgren från Filipstad hade också slagit sig ner i gräset.
- Jag har barnbarn här och brukar åka till det här firandet varje år. Allsången var jättetrevlig och jag tycker att det blir bättre för varje år, sade hon.
Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn, en av de ansvariga bakom festen, var helnöjd med dagen.
- Det blev verkligen en folkfest som vi hade hoppats. Det är väldigt roligt att se så många glada människor samlas på ett ställe, sade han.

Senast publicerad av Eva Wiklund