Logotype för Storfors kommun

Nionde Centrumfesten med värme & ljus 5 december

Fem personer i tomteluvor håller tomtebloss

Kommunchef Johan Rosqvist (tv) och näringslivsutvecklare Kicki Karlsson (th) tillsammans med några av arrangörerna; tekniske chefen Jukka Mäenpää, IT-samordnare Anna Eriksson och registrator Cecilia Collin.

Det som började som en öppen kväll i Storfors Centrum utvecklades till en välbesökt folkfest.

Tisdag den 5 december arrangeras Centrumfesten för nionde gången.

- För mig var det en djupt nostalgisk känsla förra året med lite fläkt från barndomens julskyltning. Det är härligt att så många människor vill mötas och ta del av vad bygden har att erbjuda, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Det var i december 2013 som den allra första Centrumfesten hölls. Med 300 marschaller som lyste upp centrum, öppna butiker och utställare både i kommunhus och kulturhus blev kvällen en succé och sedan årligt återkommande. Det bjuds bland annat på julmusik, tomteparad, varma tält och matförsäljning på torget och 60-talet utställare i hela centrum. Festen pågår i centrum där butikerna har öppet, men också i Kulturhuset, frikyrkan och i Kommunhuset.

På torget utanför Kommunhuset finns räddningstjänsten som bjuder på värmande glögg, det finns brasor och varma tält och en rad utställare med försäljning och tävlingar.

I en tipi delar Storforsstomten ut godispåsar till alla barn under tolv år och tar också emot önskelistor för att lotta ut presentkort på önskeklappar.

Inne i kommunhuset kan man prata med polisen, bygglovshandläggare, energirådgivare eller personal från återvinningscentralen och Storfors kommunchef. I Kulturhuset finns en lång rad företag och föreningar med olika erbjudanden, tävlingar och aktiviteter. Pyssel för barn finns utanför biblioteket och inne i biblioteket händer också spännande saker.

- Förra årets arrangemang var nog det allra bästa hittills, så vi förväntar oss en riktigt bra kväll i år också. Jag fick så många positiva kommentarer förra året och ser fram emot en ny folkfest, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson, som väntar sig en kväll fylld av värme, skratt och goda möten.

Några hållpunkter tisdag 5 december

Kl 16.00-19.00 Öppet i hela centrum. Stämpeljakt med fina vinster bla flera presentkort på 1000 kr – hämta & lämna formulär i Kulturhuset eller Kommunhuset.

Kl 16.00-18.30 Tomten delar ut godispåse till barn upp till 12 år i tipin på kommuntorget

Kl 18.00 Sagostund i biblioteket där de mindre barnen får höra hur tomten bor

Kl 18.45 Tomteparad från Kulturhuset till Kommunhuset där de första hundra får en egen tomteluva att behålla

Kl 19.00 Dragning av tre julklappsvinnare bland barnen vid brasan på kommuntorget

Senast publicerad av Eva Wiklund