Logotype för Storfors kommun

Motionssim och badkvällar fortsätter till 24 maj i Storfors

Människor simmar i bassäng

Gunilla Österberg och Elene Malone var några av dem som testade motionssim redan vid första tillfället. Nedan th:Tomas Jansson med två av badvärdarna/simlärarna Valeria Iodice och Anna Titova-Lysenko. Nedan tv: Simskolan är otroligt populär - nu har Storforsborna även upptäckt fredagarnas familjebad.

Nu satsar Filipstads simklubb på motionssim och familjebad ända fram till 24 maj i Storfors kommuns nya bassäng.

Filipstads simklubb hade beslutat att ställa in motionssim på torsdagar på grund av för få besökare och övervägde också detsamma för familjebad på fredagar. Men en oväntat kraftig ökning av besöksantalet under påsklovet fick föreningen att ändra beslutet.
- Vi hade tolv vuxna betalande både på motionssim och badkväll och det gör ju att vi vågar fortsätta satsningen. Det känns väldigt roligt att Storforsarna hittat våra aktiviteter, säger Tomas Jansson, från simklubben.

Gunilla Österberg och Elene Malone var två av alla dem som testade motionssim redan vid första tillfället.
- Jag uppskattar verkligen att den här möjligheten finns. Det är bra träning och en jättefin bassäng med skön temperatur i vattnet, säger Gunilla.

Nu håller klubben öppet för motionssim på torsdagar kl 18-10 samt för familjebad på fredagar kl 17-19 fram till och med den 24 maj. Bastu finns. Ingång från Vargbroskolans skolgård. Under Kristihimmelfärdshelgen är det dock stängt både för motionssim och familjebad.

Motionssim kostar 50 kronor per person och familjebad kostar 80 kronor för en vuxen och två barn. Klubben har valt att inte sätta någon åldersgräns för barnen i denna nya satsning.
Badvärd finns på plats både under motionssim och familjebad, men föräldrar ansvarar för sina barn under familjebadet.

Simskolan pågår också fram till slutet av maj i tre olika grupper. Planer finns på ny omgång med simskola i höst.

Senast publicerad av Eva Wiklund