Logotype för Storfors kommun

Lars-Erik Wall med familj öppnar Bjurbäckens slusscafé den 8 maj

I sommar blir det Lars-Erik Wall med familj som driver Slusscaféet vid Bjurbäcken.

- Under uppväxten har våra barn alltid varit med i olika verksamheter, så det här blir en familjesatsning, säger Lars-Erik, som slår upp portarna för helgöppet redan på fredag den 8 maj.

Från och med 12 maj håller caféet öppet varje dag.

 Familjen har bland annat drivit café vid Mustadfors under tre år och i bagaget finns en rad olika satsningar i Sverige och även utomlands. Kontaktnätet är stort liksom entusiasmen inför årets gemensamma projekt.

- Det var en slump att vi såg en annons på Blocket, men vi föll verkligen för platsen. Vi ser det här som ett långsiktigt åtagande, säger Lars-Erik, som är den som kommer att ha huvudansvaret för caféet.

- Jag brukar gå upp i ottan för att hinna baka färska bakverk innan vi öppnar klockan 11.00, säger han.

Förutom kaffebröd kommer det att finnas glass, räksmörgåsar i olika storlekar, baguetter, sallader och våfflor på menyn.

En nyhet för sommaren blir den uppdelade försäljningsytan. Det blir försäljning både inomhus och ute under tak. Detta för att undvika onödig trängsel. Dessutom kommer det att finnas fyra ”kaffestationer” som underlättar serveringen.

Förändringarna sker med anledning av läget med coronaviruset och Lars-Erik menar att det finns väldigt goda förutsättningar för att kunna hålla öppet.

- Vi har ju stor uteservering, ett tält och dessutom två rum inomhus för mindre sällskap om vädret inte skulle vara det bästa, säger han.

Familjen kommer från Dala-Järna men under sommarsäsongen kommer de att bo i närheten av caféet

- Jag gillar när det är fart och fläkt men samtidigt avslappnat som det verkligen blir i en sådan här miljö, säger Lars-Erik, som ser fram emot att få samla familjen och jobba tillsammans under några sommarmånader.

Familjen önskar nya och gamla gäster välkomna till Bjurbäcken som man beskriver som en oas där besökarna inte bara kan fika. Här finns vandringleder, möjlighet att hyra kanot eller roddbåt och naturligtvis tillfälle att titta på när båtfolket slussar.

- På området finns också grillplatser och chans att ta ett dopp från bryggan, säger han.

På sikt vill Lars-Erik jobba för att området ska utvecklas. Redan i sommar kommer Filipstads bergslagskanalförening att utöka antalet husbilsplatser och även bygga en ny avloppsanläggning. På sikt skulle Lars-Erik gärna se ett par husbåtar där man kan hyra in sig eller gäststugor, ”glamping eller något liknande.

- Det vore roligt att kunna erbjuda övernattning i området också, men den här första sommaren får vi satsa på att få igång caféverksamheten, säger han.

Bjurbäckens slusscafé har följande öppettider:
Från och med den 12 maj öppet alla dagar fram till den 31 augusti kl 11.00-18.100.

Information: Bjurbäckens slusscafé 073-592 85 34

Hela området där Bjurbäckens slussar ligger är idylliskt.

Senast publicerad av Eva Wiklund