Logotype för Storfors kommun

Konsertkväll i Storfors biograf lockade 100-talet

100-talet personer slöt upp när Baptist- och Pingstkyrkan arrangerade stor konsertkväll i Storfors biograf.

- Det känns väldigt roligt, det här kommer vi troligen att göra om, säger Rose-Marie Holmberg, ordförande i Baptistförsamlingen.

Publiken fick två späckade timmar med 50-mannabandet Korsbandet från Örebro och med församlingens egna, unga talanger på scenen. Sven Årnes, före detta journalist på tv4, talade om sin tonårstid i Storfors.

- Vi flyttade hit 1965 och Storfors formade viktiga år i mitt liv, säger Sven, vars pappa Ivar Årnes var föreståndare för dåvarande Betelförsamlingen, men också platsförmedlare på arbetsförmedlingen och senare socialchef i Storfors kommun.

Sven berättade om kyrkans betydelse i hans liv, men också om Storforslärare som Torgny Lindgren och om vägen till yrket som journalist. Han passade också på att ge en stor eloge till församlingens riktiga kämpar; kvinnorna.

- Jag är inte säker på att den här lilla församlingen hade kämpat och överlevt så bra om det hade suttit män i ledningen i stället för kvinnor, säger Sven, som även lät sig imponeras över församlingens stora tillväxt de senaste åren.

- Det är helt otroligt att församlingen kunde få liv och kraft igen när så många burmeser flyttade in i Storfors och fyllde kyrkan, säger han.

Rose-Marie Holmberg hade önskat sig fullsatt i salongen, men var positivt överraskad över okända människor i bänkraderna.

- Det är ju väldigt roligt att folk utifrån vill komma när vi arrangerar sånt här. Det får oss att vilja göra fler arrangemang, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund