Logotype för Storfors kommun

Ideella krafter bjöd in till vandringsdag på Lårhöjden

Det blev en trivsam tillställning när Föreningen Storfors Skidor bjöd in till vandringsdag med fika i Lårhöjdsstugan.

- Vi har gått från Riddarnäset och lederna är jättefint iordningsställda, säger Linda Nahlén, som är ute på vandring med Martin Thörnqvist och nio månader gamla sonen August.

Inne i Lårhöjdsstugan puttrar kaffepannan på vedspisen och grytan med korv har också hunnit bli varm. Trasmattorna är på plats på golven och borden har fått nya dukar. Fönstren är nyputsade och har fått nya gardiner. Allt tack vare ideella krafter inom föreningslivet.

Rauni Bergstedt, Ingbritt Abrahamsson, Majli Gunnarsson och Marita Sjöberg, som städat stugan grundligt före säsongen sköter nu serveringen och har planerat att sova över tillsammans med folkhälsosamordnare Kicki Karlsson och alla andra som vill.

- Det känns jättekul att folk hittar hit. Vi vill ju att den här stugan ska vara en plats för gemenskap och för att vila en stund under vandringen, säger Marita Sjöberg.

Jonas Nilsson dyker upp tillsammans med några andra och passar på att få lite varm korv.

- Vi jagar ju mycket i det här området, så vi brukar besöka stugan lite då och då, säger han.

Lennart Svensson har gått från Badsta Camping och upp till stugan på mindre än en timme, och passar på att pusta ut.

- Jag brukar gå upp hit ett par gånger per sommar och nu var det riktigt fint med nya spänger och fin gräsröjning, säger han.

På en bänk har Leif och Malin Aho tagit plats tillsammans med barnen Ebba och Meimi samt barnens kusin Caitlyn. Idag kan de känna sig extra stolta eftersom det är deras arbete i företaget Aho´s skogsvård som ligger till grund för den fina vandringen uppför berget. För bara någon vecka sedan röjde de leden och lade dessutom ut nya spänger på vissa avsnitt.

- Det var verkligen behövligt. De gamla hade gjort sitt, säger Malin.

Idag har de vandrat med barnen från Lårhöjdsvägen som slutar i en vändplan, en dryg kilometer söder om stugan

- Det var lite jobbigt uppför backen, säger Meimi, som ändå är nöjd med familjeutflykten.

Det finns flera sätt att ta sig upp till stugan även om man inte vill vandra hela vägen från Badsta camping. Man kan åka nästan ända fram till stugan med bil, men vägen upp är brant och det gäller att köra försiktigt. Ett annat trevligt alternativ är att åka grusvägen fram till Hättsjön, där det finns en fin rastplats. Med lite trixande kan man också ta sig ett dopp här.

Från Hättsjön följer man sedan Åsjöleden genom skogen upp mot Lårhöjden för ungefär en kilometer lång vandring innan man når stugan.

Senast publicerad av Eva Wiklund