Logotype för Storfors kommun

God uppslutning för Mental Health Run

Drygt 50 löpare slöt upp när Lill Iwersen för andra gången arrangerade Mental Health Run.

Arrangemanget inramades av många utställare, medeltidsgruppen Silva och värmande brasor i snålblåsten.

 - Jag är jättenöjd trots att inte alla anmälda kom till start. Det känns som att detta kan bli bättre och bättre för varje år, säger Lill Iwersen.

Arrangörerna hade haft styvt jobb med att få upp tält och rigga banor redan från tidig morgon och deltagarna hann mingla innan start. Föreningen Hjärnkoll, Förbundet Attention och SPES som jobbar med att förebygga självmord och stötta anhöriga fanns på plats.

- Vi åker gärna ut och träffar folk så här. Jag tror att det kan vara ännu svårare på mindre orter att prata om psykisk ohälsa, säger Annicka Wåxnerud från Attention.

Heidi Koivumaa och sambon Michel Lillsund, som ska föreläsa i Kulturhuset under lördagskvällen, fanns också på plats tillsammans med Föreningen Hjärnkoll.

- Det finns fortfarande många fördomar även om det är lättare att prata om psykisk ohälsa idag än för några år sedan, säger Heidi, som lovar en intressant och rolig inblick i hur det är att leva med diagnosen bipolär 2.

- Det är spännande för oss att föreläsa tillsammans, oftast föreläser vi var för sig om våra diagnoser, men det här blir lite annorlunda, säger hon.

På startlinjen står bland andra Linus Palm. Han brukar träna på Gymfabriken och gå på olika pass, men idag blir det löpning som gäller.

- Det känns kul att stötta när någon ordnar ett sånt här arrangemang, säger Linus, som senare ska vinna trekilometersklassen.

I femkilometerklassen turas Elin Zetterqvist och Vivi Wilhelmsson om att dra i täten och till slut spurtar Elin först över mållinjen efter knappt 23 minuter på banan.

- Det var roligt men tufft, skrattar hon.

Röda Korset fanns också som en säkerhet med första hjälpen-gruppen, och turismansvarig Lennart Johannson fanns på plats med kartor inför söndagens invigning av de nyrenoverade vandringlederna.

- Alla har ställt upp helt fantastiskt så det blir säkert ett lopp nästa år också. Kanske att vi skulle lägga det en månad tidigare bara, säger Lill Iwersen.

Senast publicerad av Eva Wiklund