Logotype för Storfors kommun

Gemytligt under regnig hembygdsdag vid Hagen

Trots spridda skurar hittade en hel del besökare till hembygdsgården Hagen under lördagen.

Hönsbingon var den givna publikfavoriten – och utnämningen av Årets Storforsare förstås.

Två gemytliga timmar går ganska fort med trivsam musikunderhållning av Trio Retur som spelar gamla godingar vid dansbanan. Och även om det inte blir så värst mycket dans kan fikakunderna njuta både av hembakat och underhållningen i stugan intill dansbanan.

- Sånt här är alltid trevligt, vi behöver bli lite bättre på att utnyttja det som arrangeras i Storfors, säger Rigmor Svärd Sandberg medan barnbarnen får chans att klappa en höna som vilar sig i form inför bingon.

Två omgångar hönsbingo fångar sedan de flesta besökare som samlas kring buren där det blir tio spända minuter på vilken ruta hönan ska ”märka”.

- Det här var riktigt roligt, skrattar Anders Hulth, som blir andra vinnaren för dagen och kammar hem ett par hundralappar.

Flera Storforsare har också tagit med sig fina gamla bilar och berättar om arbetet för att starta en ny motorförening i Storfors; Big Island Cruisers.

- Det finns ett stort intresse. Vi har träffats under sommaren och åkt på gemensamma bilträffar. Målet är att vi ska hitta en lokal där man ska kunna träffas och även meka med olika typer av bilar. Vi vill gärna få med motorintresserade ungdomar också, säger Janina Hjälm.

Hembygdsdagen avslutas med utnämningen av gymfabrikens ägare Susanne Wernström till Årets Storforsare. Hon får ta emot diplom och en tavla av konstnären Stefan Höglin.

Senast publicerad av Eva Wiklund