Logotype för Storfors kommun

Full fart på seniorernas gymträning

I kommunhusets källare samlas seniorerna varje fredag för att träna i gymet. De börjar självklart med att värma upp och då visar friskvårdskonsulent Pia Aspvik många bra övningar.

Efter uppvärmningen är det dags att göra ett eget val för vad man vill träna. Det finns många olika maskiner och annan utrustning som går bra att använda. Madelene Aldén är en av dem som kommer hit varje fredag för att hålla kroppen i gång.

-Jag tycker det här är jättebra, att röra på sig är ju väldigt viktigt. Jag har verkligen känt skillnad sen jag började på gympan. Jag tycker att att kommunen gör väldigt mycket för oss seniorer, jag menar i storstäderna finns det inte mycket sådant här och därför är jag väldigt glad över att vi har den här möjligheten. Sen är Storfors också väldigt fint och vi har nära till naturen vilket är en stor fördel då jag brukar gå ut på promenader, säger Madelene.

Och att gå ut på promenader det är Madelene inte ensam om utan det gör även Gunnar Johansson som också brukar komma hit till seniorträningen.

-Jag kommer hit så ofta jag kan och jag tycker att det är väldigt bra och mycket roligt, säger han.

Fredagsträningen är kostnadsfri för seniorerna och hålls klockan 9 och 13 genom ett samarbete mellan kommunen och Friskvården i Värmland. Även om grupperna är välfyllda finns det plats för fler seniorer.

Text & foto: Lomeh Paw, PRAO-elev

Senast publicerad av Eva Wiklund