Logotype för Storfors kommun

Fotoutställning med Stanislaw Domaniski i Kulturhuset

Stanislaw Domanski är en av Storfors nyaste invånare. Han är också fotograf och från och med den 1 november visar han sin fotoutställning i Kulturhuset under caféets öppettider.

Stanislaw föddes 1957 i Torun i Polen. Egentligen ville han bli musiker, men föräldrarna bestämde att han istället skulle studera till fysiker.

- Jag studerade i tre år, men blev varken musiker eller fysiker. Däremot blev jag fotograf med fysik och musik som fritidsintressen, säger han.

Redan som åttaåring fick han sin första kamera och då var det naturen som lockade honom att fotografera. Även arkitektur i stadsmiljöer intresserade honom.

Under flera år jobbade han i fotolab och med bildredigering, bland annat i hemstade Torun, i Wien och i Stockholm.

- Så småningom blev det här att att redigera bilder ännu viktigare än att bara fotografera, säger Stanslaw, som menar att ta fram kvalitet i bilderna har blivit ännu viktigare nu när det är så enkelt att skapa bilder.

Efter några års paus konstaterade han att det känns meningsfullt att göra papperbilder igen och att ställa ut sina verk.

- En bild på papper har en viss egen karaktär som är svår att presentera på annat sätt, säger Stanislaw, som ser fram emot att visa sina bilder på fotoutställningen i Kulturhuset.

2022 flyttade Stanislaw till Storfors och hans utställning kommer nu att finnas på plats under hela november och december. och man hittar även många av hans bilder på hemsidan: www.standom.net Länk till annan webbplats.

Öppet i Kulturhuset, café och utställning: Måndag, onsdag, torsdag kl 12-16, tisdag kl 12-18 samt fredag kl 12-14.

Senast publicerad av Eva Wiklund