Logotype för Storfors kommun

Första spadtaget för nya hallen - nu startar bygget

Fyra personer gräver med en fyrhövdad spade i en grushög.

Oppositionsråd Håkan Larsson, Bengt Enghag, kassör i Idrottsalliansen, Pierre Österberg, vd för Jordkullen samt kommunalråd Hans Jildesten tog första spadtaget för den nya hallen.

På torsdagen tog Idrottsalliansen första spadtaget för nytt sport- och aktivitetscenter tillsammans med Jordkullen AB och representanter för Storfors kommun.

- Det känns väldigt bra att vi nu är igång, säger Idrottsalliansens kassör Bengt Enghag, som berättar att man fått lånelöfte på 20 miljoner kronor och att man också söker olika typer av bidrag.

Se filmen från första spadtaget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På plats fanns både kommunalråd Hans Jildesten och oppositionsråd Håkan Larsson. Båda betonade hur glada och imponerade de är över det engagemang som finns genom de ideella krafterna inom Idrottsalliansen.

- Jag är övertygad om att detta kommer att bli ett lyft för bygden, säger Hans Jildesten.

Håkan Larsson säger att det är i stor politisk enighet som oppositionen också stöttar föreningen.

- Det är ett fantastiskt arbete de lägger ner på ett fint projekt. Där är vi i oppositionen fullt eniga, säger han.

På plats finns också Tomas Bergquist från Storfors BTK, en av de föreningar som nu gått in i alliansen. Han ser ljust på idrottens framtid i Storfors.

- Det här kommer att bli ett uppsving för föreningslivet, och det ger oss nya möjligheter att samverka mellan föreningarna, säger han.

Hans Karppinen, från HK Arkitektur, är också med vid det första spadtaget. Han har jobbat med ritningarna tillsammans med föreningen.

- Vi har jobbat tätt tillsammans för att få en riktigt bra utformning på detta och en bra anslutning till den nuvarande hallen. Det här är ett riktigt positivt projekt för bygden, säger han.

Jordkullen AB har anlitats som totalentreprenör av Idrottsalliansen och vd Pierre Österberg är glad över uppdraget.

- Att som lokal entreprenör få vara med och bidra till att skapa en samlingsplats för oss som bor här känns väldigt bra. Dessutom kan en sådan här anläggning också bidra till viktig inflyttning. För mig personligen är bostad, jobb och bra aktiviteter för hela familjen viktiga faktorer för val av bostadsort, säger han.

Bygget kommer att starta omgående. Montaget av väggar och tak är planerat till vecka 13-14 och väggarna ska ska ställas på plintar och en kantbalk. När "skalet" är på plats ska plattan sedan gjutas inomhus.

Se filmen från spadtaget och hör vad de entusiastsiska ”grävlaget” har att säga. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund