Logotype för Storfors kommun

Förening bjuder på heldag vid Lårhöjdsstugan 26/7

Förra årets succé upprepas. Föreningen Storfors Skidor bjuder in till en heldag vid Lårhöjdsstugan i Storfors onsdag den 26 juli.

Mellan klockan 13 och 16 bjuder föreningen på varmkorv och kaffe kokat på vedspisen.

- För länge sedan var Lårhöjdsstugan en verklig samlingsplats. Hit upp åkte man skidor efter skolan, berättar Marita Sjöberg från föreningen.
Idag är stugan ett riktigt fint rastställe för vandrare och den står alltid öppen. Vedspis, kamin och fin inredning får nyttjas av vem som helst.
Sommaren 2022 bjöd föreningen in till en aktivitetsdag vid stugan och efterföljande övernattning.
- Det blev en riktig succé. Många besökte oss och blev bjudna på kaffe kokat på vedspisen och varm korv. Några stannade också över natten, berättar Marita.
För Linda Nahlén, som var ute på vandring med Martin Thörnqvist och nio månader gamla sonen August, blev stugans öppethållande en överraskning.
- Det var jättetrevligt. Vi hade gått från Riddarnäset och lederna var fint iordningställda, säger Linda.
Både privatpersoner och sponsorer har hjälpt till att rusta stugan och många värnar om den. I gästböckerna finns fina ord från tacksamma vandrare.
Nu bjuder föreningen in till en ny aktivitetsdag i stugan den 26 juli. Man håller öppet för vandrare och bjuder in till övernattning i sällskap av föreningen. Från Badsta Camping är det cirka fyra kilometer upp till stugan.
- Alla är välkomna och det krävs ingen föranmälan, säger Marita Sjöberg.

Information: Marita Sjöberg tel 070-674 18 71.

Senast publicerad av Eva Wiklund