Logotype för Storfors kommun

Folkmyller i Ravinen under familjedagen

När Storfors kommun arrangerade familjedag i Ravinen tillsammans med IOGT/NTO och Räddningstjänsten blev det som vanligt en myllrande fest.

Säkerhetssamordnare Michael Björklund delade ut över 100 vattendunkar tillsammans med Mikael Söderström och Kent Simonsson från Civilförsvarsförbundet. Räddningstjänsten hjälpte köer av barn att få testa förarsätet i brandbilen och brandsprutan. Dessutom försåg man hungriga nationaldagsfirare med varmkorv.

På plats fanns också flera olika bilägare med en utställning av fina bilar.

Flera hoppborgar lockade barn med spring i benen och i tältet där Isabelle Aspmo erbjöd ansiktsmålningar var det fullsatt hela eftermiddagen.

- Jag har målat massor av Sverigeflaggor men också fjärilar, katter och blommor, säger hon.

Från scenen bjöd Kulturskolan på underhållning där bland andra Alfred Karppinen, Sixten Larsson och Predrac Cavic bjöd på olika nummer. Ann-Sofie Bouvin sjöng Riptide men också egenskrivna låten Look I survive.

- Jag ska delta i riksfestivalen för UKM, så det känns väldigt roligt, säger Ann-Sofie, som siktar mot advokatyrket men som gärna vill syssla med musik dessutom.

Kultur och fritidschef Olle Rodéhn är nöjd med arrangemanget.

- Vi har haft många besökare som kommit och gått under hela eftermiddagen. Det känns som att detta är ett uppskattat tillfälle att mingla och ses i parken, samtidigt som det finns en hel del aktiviteter för barnen, säger han.

I slutet av dagen drar Michael Björklund och Kicki Karlsson en vinnare till den stora krislådan. Lycklig vinnare blir Mattias Wattberg som hämtar lådan tillsammans med dottern Ronja.

- Vad kul! Nu ska vi hem och kolla vilka nyttigheter den innehåller, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund