Logotype för Storfors kommun

Fira kvinnodagen med öppen föreläsning om kroppen

Barnmorskan Gunilla Larsson har jobbat med allt från sexrådgivning för par och ätstörningar bland unga till kvinnohälsa och infertilitet.

På kvinnodagen, fredag den 8 mars, kommer hon till Storfors med en öppen föreläsning om kvinnokroppen.

- Många unga tjejer känner en stor press på att passa in. Jag vet tjejer som fått bröstimplantat av sina föräldrar i studentpresent, säger Gunilla.

Som barnmorska, både i offentlig verksamhet och i egna verksamheten Axelinas Byrå, har hon träffat kvinnor och män i alla åldrar med olika typer av problem. Hon menar att trycket på att ha "rätt" kropp idag är större än någonsin tidigare.

- Tjejer ska vara smala, ha långa ögonfransar och ha håret på rätt sätt. Dessutom ska de vara högbystade redan som unga, säger Gunilla, som märker hur allt fler företag slår mynt av utseendehetsen.

- I Karlstad har det vuxit fram många företag när det gäller att fylla ut läppar med så kallade fillers. Det ska skapa stora problem med infektioner eller när resultatet inte blir det önskade, säger hon.

Intimkirurgi är också något som växer. Allt fler kvinnor väljer att operera sina underliv av estetiska skäl.

Gunilla Larsson har en bred erfarenhet med många exempel, tips och råd. Detta kommer hon att dela med sig av under föreläsningen i Storfors. Hon kommer också att ge plats för frågor och hoppas på en stor publik. Alla är välkomna, men framför allt hoppas hon på att det kommer massor av kvinnor i olika åldrar.

- Ta gärna med din mamma eller din dotter så kan vi ha en spännande diskussion om allt som rör kvinnokroppen. Kanske kan jag också bjuda på någon aha-upplevelse, säger hon.

Gunilla Larsson har också läst beteendevetenskap och folkhälsa samt forskat inom området ätstörningar och graviditet.

Tid & plats: Lilla Galejan Kulturhuset i Storfors 8 mars kl 18.00. Fri entré! Vi bjuder på kvällsfika!

Föreläsning: Synen på kvinnokroppen: Kvinnans kropp – att betrakta, värdera, äga och kontrollera?

Föreläsningen arrangeras av Storfors kommun och Kvinnojouren i Filipstad och Storfors.

Senast publicerad av Eva Wiklund