Logotype för Storfors kommun

Filipstads simklubb vill öppna filial i Storfors

Storfors kommun har satsat cirka 3,5 miljoner kronor på att byta ut den gamla kaklade bassängen från 60-talet mot en modern, rostfri bassäng.

I februari drar Friskvården i Värmland igång vattenmotion och i mars vill Filipstads simklubb öppna filial med verksamhet i Storfors.

Thomas Jansson är sportsligt ansvarig i Filipstads Simklubb, FSK, och ser många synergier med att också ha verksamhet i Storfors nyrenoverade simhall.

- Redan på 60-talet fanns samarbete med Storfors simklubb, som sedan fortsatt från tid till annan, berättar han.

Nu satsar FSK extra hårt med en ny simhall i Filipstad samtidigt som en nyrenoverad bassäng i Storfors står klar och väntar på att fyllas med aktivitet.

- Vi skall försöka få igång såväl simskoleverksamhet, vuxensim, crawlkurser och badkvällar, säger Thomas.

Klubben har via kommunens facebooksida sökt fler lokala ledare för att kunna utöka verksamheten och fått oväntat god respons.

- Fler än jag hade väntat mig har hört av sig och vi kommer att samla alla intresserade till en träff på plats i Storfors, säger Thomas, som betonar att ännu fler hugade ledare gärna får höra av sig. Det krävs att man kan simma 200 meter, men i övrigt utbildar och arvoderar klubben alla som ska leda olika typer av grupper.

Thomas, som bland annat varit förbundskapten för simlandslaget, har själv många goda minnen från bassängen i Storfors.

- Jag har tävlar och tränat en hel del här. Ett gott minne är också när vi ungdomar fick bada i Storfors efter skolskidtävlingarna, säger Thomas, som nu ser fram emot nystart både i Filipstad och Storfors.

Kultur- och fritidschef, Olle Rodéhn, är glad över det stora intresset från Filipstads simklubb.

- Det känns verkligen jätteroligt att de vill skapa verksamhet även här. Tillsammans med andra anläggningar ser vi den här bassängen som en viktig byggsten i kommunens arbete för en god folkhälsa, säger han.

Bassängen används i första hand för skolans simundervisning, men kan också nyttjas av föreningar eller hyras privat av kommuninnevånarna när den inte används för skolverksamhet.

Kontakt med Filipstads Simklubb:
Tomas Jansson tel 070-662 22 22

Senast publicerad av Eva Wiklund