Logotype för Storfors kommun

Bowlingbanor klara för spel i Storfors på måndag

Bowlinghallen ligger i Jordkullen Arena, med ingång från Sporthallen.

På måndag öppnar Idrottsalliansen för bowlingspel i Jordkullen Arena i Storfors.

Två banor står redo för spel och förhandsintresset har varit stort.

- Det är många som frågar när bokningen kommer igång och nu har vi positivt besked att ge, säger Sven-Erik Rhen, ordförande i Idrottsalliansen.

Banorna har funnits med i planeringen sedan starten av hallbygget och leasingkontraktet signerades för ett och ett halvt år sedan.

- Om vi inte haft kontraktet klart sedan så långt tillbaka hade vi troligen inte satsat på bowlingbanor nu när så mycket är osäkert kring driften av anläggningen. Men nu finns de på plats och de är efterlängtade, säger Bengt Enghag, kassör i Idrottsalliansen.

För att säkra driften av banorna har en ideell servicegrupp bildats. Den består av elektrikerna Max Fredriksson och Erik Harju samt Mikael Bergare som jobbar med ungdomar inom skolverksamheten och kan ha daglig översyn på anläggningen.

- Det finns en stor nyfikenhet och förväntan bland ungdomarna och känslan är att den här möjligheten kommer att bli populär, säger Mikael.

Banorna kan bokas via Sporthallens cafeteria och är öppna för spel mellan 08.00 och 21.00 på vardagarna (sista tiden bokningsbar 20.00) samt mellan 10.00 och 17.00 på helgerna (sista tiden bokningsbar 16.00). På sikt överväger man att lägga in bowlingen via samma bokningssystem som golfsimulator och padel. Under den första tiden sker bokning dock via caféet som har öppet 08.00-20.00 på vardagarna och 10.00-16.00 på helgerna.

- Eftersom det är en högteknologisk anläggning behöver vi ha personal på plats om det krånglar, säger Sven-Erik Rhen.

I lokalen är belysningen dämpad och man kan välja digitala bilder på banorna. Kloten ligger på rad och skor är på plats. En rejält tilltagen soffa finns längs ena väggen och ett tomt utrymme väntar på ett biljardbord som ska kunna användas av gästerna.

- Vi har fått ett biljardbord sponsrat av företaget TRESS, vilket vi är mycket tacksamma för, säger Bengt Enghag.

För att anläggningen ska gå runt krävs 28 bokade timmar i veckan. Det är knappt 20 procent av den tillgängliga tiden. Kostnaden per bana är något lägre än normalt, 200 kronor per timme, för att locka besökare och för att banorna inte riktigt håller tävlingsmått.

- Utifrån förhandsintresset tror vi på att den här satsningen ska bära sig. Vi ser ju att golfsimulatorn går med vinst och att det är full aktivitet både gällande skyttet och pingisen, säger Sven-Erik Rhen.

Bokning: Via Sporthallens café, tel 0550-652 43.
Kostnad: 200 kronor per timme och bana.

Cafeteria

För att komma till bowlinghallen passeras Sporthallens cafeteria. Här bokar man också tid för spel.

Senast publicerad av Eva Wiklund