Logotype för Storfors kommun

Bollywoodkonsert i Lungsunds kyrka 27 maj

konsert affisch

Till vardags jobbar Aru Sandanam som stafettläkare på vårdcentralen i Storfors.
Men på fritiden är det indisk ”Bollywoodmusik” som gäller.
Den 27 maj tar han med sig unga indiska stjärnskott till Lungsund.

Här kan man boka biljett direkt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det blir en konsert av sällan skådat slag i Lungsunds kyrka, och det är tack vare en rad olika sammanträffanden som den kommer till stånd.
Aru är född på Sri Lanka och växte upp som adopterad i en svensk familj där pappan ansvarade för en teplantage.
Under gymnasieåren flyttade familjen hem till Sverige, men Aru har hållit kontakten med hemlandet och med Indien där han har både släkt och vänner.
Han studerade tidigt till läkare, men det stora intresset för människor fick också tidigt sällskap av intresset för musik. Idag är han något av en kändis i Indien och han utnyttjar kändisskapet för att driva två förskolor i sin hemby på Sri Lanka.
- Det är väldigt fattigt i byn där jag växte upp, men det fanns skolor. Det som saknades var förskolor, och där såg jag en chans att bidra, säger han.
Genom hans två förskolor har barnen någonstans att vara medan föräldrarna jobbar och de kommer också bättre förberedda till skolstarten.
- Tidigare gick det inte så bra för de här bybarnen när de väl började skolan. Nu är det en helt annan sak, säger Aru, som satsar pengar från musiken och pengar från läkarjobbet för att driva förskolorna vidare.
- Jag jobbar som stafettläkare ett tag, sedan åker jag till Indien för att jobba med musik och till Sri Lanka för att se till skolorna, säger han.
Under perioderna i Storfors hittade han boende hos familjen Wåhlstedt i Lundsberg.
- Vi upptäckte att vi har ett stort gemensamt intresse i musiken, och det var så konserten kom till. Jag och ungdomarna skulle egentligen bara uppträda i Stockholm, men nu kommer vi att vara några dagar i Lungsund också, säger Aru.
Ungdomarna är alla kända i Indien och flera av dem har vunnit tävlingar liknande Idol. Men det blir inte enbart konsert. Man ska även försöka att spela in några Bollywoodscener till en film.
- Naturen i Lungsund är fantastisk. Kanske gör vi någon scen vid Bjurbäckens slussar, säger Aru.
Den 27 maj klockan 19 gäller det alltså att vara bänkad i Lungsunds kyrka för den som vill uppleva något annorlunda.

Senast publicerad av Eva Wiklund