Logotype för Storfors kommun

Båtklubben firade 50 år med välbesökt fest i båthamnen

I lördags var Storfors båthamn fylld av båtar och besökare när Storfors Båtklubb firade 50-årsjubileum. Det var underhållning, korvförsäljning, barnaktiviteter och balansgång över älven.

Besökare kom både sjövägen och landsvägen för att delta i firandet, folk kom och gick hela eftermiddagen. Klubben gratulerades med presenter från Värmlands båtförbund, Karlskoga Motorbåtsklubb samt från Storfors kommun. Storfors Dragspelsklubb och Hotlanders turades om att underhålla publiken.

-Det finns så många fina platser på sträckan Karlskoga-Filipstad, säger några av de många besökarna som hade kommit med båt från Karlskoga. Idag ville vi förstås komma hit, annars är det oftare i Lungsund eller Bjurbäcken man stannar på väg till Filipstad.

Dagens mer äventyrliga inslag, att balansera över älven på ett ventilationsrör, var det bara några som vågade sig på, men desto fler ville gärna se ifall de klarade sig över utan att plumsa i. Peter Fredriksson och Isak Erngren klarade den bedriften.

-Det gick bra på andra försöket, första gången var det så mycket alger på röret så det blev för halt att hålla sig kvar, säger Isak Erngren som inte fryser trots att han fick ett ofrivilligt bad.

Båtklubbens ordförande Olle Levein tyckte att det var över förväntan med antal besökare, men det var svårt att uppskatta hur många som kom. Han och övriga funktionärer kunde vid dagens slut konstatera att man sålt massor med korv och fika, 200 lotter på en liten stund, fiskdammen och ponnyridningen var det full fart vid hela tiden och lokala företagare hade skänkt fina priser.

Balansgång

Att balansera på ett halt ventilationsrör är inte så lätt som man kan tro, men några klarade bedriften.

Senast publicerad av Kristina Elmström