Logotype för Storfors kommun

Årets andra öppna trädgård lördag 3 juli

När Trädgård villa Furuvik öppnade för säsongen var besökarna många trots årstiden och lite regntunga skyar.

Lördag den 3 juli öppnar man för årets andra visning mellan klockan 12 och 17.

Inga-lill och Karl-Erik Skoging har besökt trädgård Villa Furuvik många gånger.

- Vi beundrar verkligen det arbete de lägger ner. Här är fantastiskt vackert alla årstider, säger Karl-Erik som särskilt gillar magnolia och rhododenron på våren.

- Det är samma trädgård men i olika skepnad. Vi håller själva på i trädgården hemma och här bli man verkligen inspirerad, säger Inga-Lill.

När coronapandemin slog till flydde makarna Stockholm och bosatte sig i Karl-Eriks barndomshem i Bjurtjärn.

- Vi odlar potatis och grönsaker och så har vi många kanadensiska rosor som tål klimatet, säger han.

Den här majdagen är besökarna över 200 trots att vädret är lite bistert till en början. I trädgården prunkar den lila Lunddockan och Kejsarkronorna och de många blommorna sträcker sig mot vårsolen. Inne i växthuset står Gunnel Eriksson och Kristina Gyllenkrok.

- Vi är imponerade och lite avundsjuka, säger Kristina.

- Jag gillar blandningen av att det är väldigt organiserat och att växterna samtidigt får växa lite som de vill, säger Gunnel.

I år har makarna Kerstin och Yngve tioårsjubileum för den öppna trädgården, och de har haft mycket nöje av alla besökare under åren.

- Vi brukar ju ha flera hundra besökare vid varje tillfälle. Det är alltid roligt att få visa upp det vi har så att fler kan få njuta av det, säger Kerstin.

För besökarna finns en karta att följa och fikaborden är i år utplacerade med stort avstånd. Det är fri entré och Kerstin bjuder på kaffe och hembakat, men den som vill får gärna skänka en slant till insamlingen som i år går till Barncancerfonden.

FAKTA:
Öppen trädgård lördag 3/7 och söndag 1/8 kl 12-17.
Fri entré och fika på glasverandan eller i trädgården. Villa Furuvik har även uthyrning av enkel stuga. Info: villafuruvik.se, tel 076-341 81 72.

Senast publicerad av Eva Wiklund