Logotype för Storfors kommun

Vintervit succékväll i Storfors

Det blev en gnistrande vit vinterkväll som ramade in den femte Centrumfesten i Storfors. Värmlandstomten hade fullt upp i sin tipi, Luciatåget spred julstämning i centrum, eldslukare lyste upp torget och det var hård åtgång på både kôlbullar, medeltidspizza och hamburgare från utegrillarna.

- Jag har hört folk säga att det är så vackert att de får tårar i ögonen, säger kultur och fritidschef Olle Rodéhn, som är mycket nöjd med kvällen.

 

Att Centrumfesten är en populär tillställning råder det inget tvivel om. Centrum myllrar av besökare – både utomhus i den något kylslagna vinterkvällen och inomhus i butiker, Kulturhus, kommunhus och andra lokaler. Piscator Bils varma tält med demonstration av gasolkaminer lockar också folk.

- Det här är riktigt trevligt och väldigt positivt att folk kommer ut från stugvärmen. Jag har redan träffat många bekanta, säger Reine Eriksson, som passar på att se sig om bland de många utställarna i Kulturhuset. I källarvåningen testar man skytte på löpande band och en trappa upp är det fullt vid pysselborden i stort sett hela tiden.

Dorothea Sohlberg uppskattar det trivsamma minglet.

- Det är väldigt roligt att träffa olika företagare här i vimlet. Jag har stött på en hel del folk som åkt lite långväga ifrån också, säger hon.

Relativt nystartade företaget Vart trygg i Storfors ställer ut för första gången.

- Det har varit mycket folk här, så vi är verkligen nöjda, säger Eila Backelin, som visar allt från tryckta t-shirts till olika säkerhetsprodukter.

Karlstad Airport är med för fjärde gången och säger att de som vanligt träffat många potentiella kunder.

- För oss är det väldigt bra att träffa folk i den här delen av Värmland. En hel del får aha-upplevelser när vi berättar hur enkelt och billigt de kan ta sig iväg till Rom eller Frankfurt. Åtta av tio tror att det är jättedyrt att flyga, säger Gunnar Johansson, som fanns på plats tillsammans med Andreas Zetterberg.

Storfors nye kommunchef sågs också i vimlet. Som förstagångsbesökare var han mycket positivt överraskad.

- Hela bygden sluter verkligen upp och det blir en väldigt familjär och mysig känsla, säger han.

Även Värmlandstomten själv, Inge i Halla, stämmer in i lovsångskören. Han delar ut gratis klappar på löpande band från sin tipi och passar även på att bjuda på lite improviserad tomtedans framför brasan. Ett och annat barn får också kontrollera så att tomtens skägg verkligen är äkta.

- Jag är imponerad av Storfors. Det här var mycket större än

Senast publicerad av Eva Wiklund