Logotype för Storfors kommun

Vårkonsert med populära Wermland Flute Choir

Spröda, ljuva, mäktiga och klingande. Söndag eftermiddag den 26 mars bjuds på flöjttoner av de mest skiftande slag när populära Wermland Flute Choir besöker Storfors.

Det är Storfors församling som traditionsenligt arrangerar vårkonsert med fri entré i Storfors kyrka med församlingens körer och inbjudna gäster. I år föll valet på Wermland Flute Choir som kommer med 20-talet flöjtister. Under ledning av Anneli Nilsson kommer de bland annat att bjuda på Mozart, keltisk folksång, marscher, stycken ur Figaros bröllop och japansk musik.

Flöjtorkestern har funnits i över 15 år och består av ett 30-tal hängivna flöjtister som spelar piccola, via ”vanlig” tvärflöjt, altflöjt och basflöjt.
Mats Nilsson, som startade orkestern, säger att man med åren blivit mycket efterfrågade.

- Det kändes väldigt roligt att få starta den här orkestern eftersom det finns många som spelar flöjt samtidigt som det inte ryms så många flöjtister i vanlig. Hos oss kan vi ju vara i stort sett hur många som helst och det blir fantastiska klanger med så många olika typer av flöjter, säger han.

Orkestern kommer även att göra några nummer tillsammans med församlingens körer, som också har en egen repertoar. Även Arken-barnen kommer att framföra några sånger under ledning av kantor Clas Andersson.

Tid & plats: Storfors kyrka, söndag 26 mars klockan 16.00. Fri entré.

Senast publicerad av Eva Wiklund