Logotype för Storfors kommun

Trivsamt myller under Storforsmârken

Precis som det brukar visade sig vädrets makter från sin bästa sida när Storfors FF arrangerade Storforsmârken.

Nyinflyttade Familjen Piehl trivdes i myllret.

- Det här var mycket större än jag föreställt mig och supertrevligt, säger Ulrik Piehl, som jobbar med integrationssamordning. Tillsammans med hustrun Amanda och barnen Aske och Eide har han valt att flytta från Uppsala.

Det blir många hälsningar, en hel del kramar och naturligtvis också shopping i myllret. Storforsmârken är en traditionell hemvändarhelg och nog syns en och annan mycket hjärtlig hälsning mellan vänner som inte sett varandra på ett tag.

Ingalill Järner köper lotter hos Röda Korset och berättar att hon ofta stöter på före detta elever.

- Jag är inte infödd Storforsare utan kommer från Stockholm, men eftersom jag varit lärare i många år träffar jag oftast en hel del elever, säger hon.

Röda Korset har slagit upp ett stort tält utanför Coop, och där flockas besökarna för att fika, prata, köpa redesignade kläder och för att sticka små mössor.

- Det här känns bra. Första halvan har gått fint att sticka, nu kanske jag även kan söka jobb som textillärare, säger Will van den Bogaert, som är på jobbsökarjakt.

I vimlet finns många möjligheter att äta; här kan man välja mellan bland annat langos, nygrillade karréskivor, varm korv, hamburgare, våfflor, pizza och medeltidspizzor.

Hos Storfors FF grillar Cveta Pavlovic och Mirjana Prehm karré för fullt.

- Det går riktigt bra. Vi som föräldrar får ju ställa upp för klubben, skrattar Cveta.

Många besökare kommer från näraliggande orter som Karlskoga, Filipstad och Kristinehamn.

Birgit Wilhemlsson har tagit barnbarnet Ellen Johansson med på ett besök.

- Jag gillar blommor och grillad korv, säger Ellen, medan Birgit väljer ett antal blommor från Heliantus stora utbud.

- Jag hade mina föräldrar här i Storfors, så det är roligt att komma på besök. Alltid träffar jag några bekanta, säger hon.

Jan Lindberg har åkt från Kristinehamn och är nöjd med dagen.

- Jag gillar alla marknader. Det är kul att komma ut och titta och att träffa folk man känner, säger han.

Kring karusellerna, hoppborgen och studsmattorna flockas barn och deras föräldrar. Ozzelin Engen Lavén och Agnes Svensson är för dagen målade till Pichatus.

- Den här karusellen äger! Jag vill åka igen, säger Ozzelin.

För näringsidkarna som vanligtvis har öppet i Storfors centrum, är marknaden en chans att synas lite extra. Under dagen släntrar många in till Kulturcaféet, Siws Handarbetshörna och Djurshopen fyra ben har haft gott om besökare och J&M Fönster har fått två nya kunder.

- Det här är roligt, men för oss blir den roligaste delen efter själva marknaden. Då har vi bjudit hit våra kunder på grillning utanför butiken, säger Magdalena Luszcz,

Senast publicerad av Eva Wiklund