Logotype för Storfors kommun

Succé för Kammarmusikveckan i Lundsberg & Lungsund

När arrangörerna summerade Kammarmusikveckan i Lundsberg och Lungsund så var det med ett leende på läpparna.

- Vilken trogen publik vi har haft. Veckan har varit över förväntan och vi är väldigt glada över det stora intresset, säger Karin Merazzi Jacobson.

Avslutningskonserten lockade dryga hundratalet besökare och det var högklassig musik på orgel, trumpet och flöjt som bjöds. Anouchka Evenhuis på följt, Maria Jacobson Picasso med sång, Silvio Merazzi på trumpet och Clas Andersson på orgel lockade till dundrande applåder och stående ovationer, men också till slutna ögon i bänkraderna. Mellan numren av bland andra Mozart, Bach och Händel berättade Karin levande om innehållet i texterna som sjöngs på både italienska, tyska och engelska.

Hela konserten inleddes med ett stycke av 99-åriga Margit Mechler, som känner orgeln utan och innan efter många år som ledare för körverksamheten på Lundsbergs skola. Resten av konserten njöt hon av att få lyssna till de övriga musikerna.

- Det är helt underbart att få uppleva så här ädel musik i den här kyrkan som jag älskar så mycket. När jag satt här och fick lyssna till ”En vänlig grönska” så kom tårarna. Den har jag ju spelat så många gånger här, säger hon efter konserten.

Mattias Adell, som senare ska underhålla på gitarr i Café Strömstaren, är nöjd med hela konsertveckan.

- Det har varit väldigt hög klass på konserterna och jag har lyssnat till flera av dem. Jätteroligt att det varit en sån satsning här i Lundsberg och Lungsund, säger Mattias, som vanligtvis bor i Stockholm men som har rätter i Lundsberg.

Eva och Birgitta Adell är också nöjda med veckan.

- Det känns verkligen lyxigt att få gå på så fina konserter, dessutom har det varit ett väldigt varierat program, säger Eva.

Efter konserten strömmar publiken över till Café Strömstaren som under veckan drivits av Pensionat Lungsund. Räkmackorna får strykande åtgång och besökarna är imponerade av veckan som gått.

- Det har varit hög klass rakt igenom. Igår lyssnade vi till cello och fiol och känslan var som att ha varit på ett yogapass. Konserten var både vacker och meditativ och jag gick verkligen ner i varv, säger Inger Bernhardsson, som den här kvällen är på besök tillsammans med Peter Westerlund och Björn Bernhardsson.

Åtta konserter har veckan bjudit på och många besökare tog med sig vänner och bekanta efter ett första besök. Runt 60-70 personer lyssnade till konserterna och konstutställningarna lockade dessutom allt fler besökare ju längre veckan gick. Nu ska arrangörerna fundera på om det ska bli ytterligare en musik- och konstvecka nästa sommar.

- Vi måste utvärdera detta och även diskutera med Lundsbergs skola och alla våra medarrangörer, men veckan har verkligen givit mersmak, säger Karin Merazzi Jacobson.

Efter avslutningskonserten bjöd Mattias Adell på underhållning till fikat i Café Strömmis.

Efter avslutningskonserten bjöd Mattias Adell på underhållning till fikat i Café Strömmis.

Senast publicerad av Eva Wiklund