Logotype för Storfors kommun

Storvinst för taggat Storfors BTK

FOTO: Lars Larsson

- Vilket drag i laget! Det här var säsongen bästa match, säger tränaren Anders Hulth.

Detta efter att Storfors BTK med resultatet 6-0 fullkomligt utklassat Team Mälarenergi, som är det enda lag man fått stryk av tidigare under säsongen.

Mälarenergi hade förstärkt laget med en kinesiska, men hon förlorade stort mot både Mariann Juhász och Lina Misikonyte, samtidigt som Dina Meshref vann sina matcher. Inför en stor publik kunde Storfors både snabbt och lätt ta ledningen med 5-0. I den sista matchen fick Mariann tufft motstånd av Mälarenergis grekiska spelare Georgia Zavitsanou, men hon klarade hem matchen efter en spännande femsetare.

- Tjejerna var supertaggade inför den här matchen. Kanske var det också det som störde fokus lite igår mot IK Juno, säger Anders Hulth.

Matchen mot tabellsjuan Juno blev nämligen ingen promenadseger för Storfors BTK. Matcherna var långt mer jämna och spännande än resultatet 6-2 visar. Hannah Hicks lyckades dock vända 2-0 till 3-2, dubbelparet Marian Juhász och Lina Misikonyte tog sig ur ett besvärligt underläge och Katerina Toliou kämpade hem en av sina två matcher.

En rysk toppspelare med en synnerligen oberäknelig spelstil förstärkte Juno. Anastasia Burkova vann två matcher, men förlorade sista matchen mot Storfors nya stjärna Dina Meshref som vann alla sina tre matcher. Den sista matchen räknades dock inte till protokollet eftersom den låg efter matchen där Lina Misikonyte slog in matchresultatet 6-2.

Dina Meshref, är nöjd med starten i Storfors BTK

- Det känns väldigt bra. Jag hade problem med Junos ryska spelare som hade en väldigt annorlunda stil, samtidigt var jag inte helt fokuserad eftersom Linas match pågick samtidigt. Jag förlorade första set innan jag kom på hur hon spelade och förlorade sen fjärde set för att jag inte var helt fokuserad.

För Dina, som bor i Kairo, har spelstarten också inneburit ett möte med en helt annan kultur än hon är van vid.

- Jag har nästan aldrig bott hemma hos någon annan familj på det här viset, inte ens i Egypten. Det är ovant men också väldigt mysigt och spännande att få bo i ett svenskt hem. Dessutom är det en fantastisk lagstämning, säger Dina, som siktar på att ligga bland de 20 bästa spelarna i världen.

- För mig är det väldigt utvecklande att få spela i Sverige. Ni har ett annat spelsystem och jag får möta många olika typer av motspelare, säger hon.

Anders Hulth är imponerad av Dinas premiär i laget.

- Hon vinner alla sina matcher, precis som vi hade hoppats. Det är tufft gjort att kliva in i ett helt nytt sammanhang och leverera på det sättet. Hon kommer bara att bli bättre. Samtidigt har alla spelarna varit på topp den här helgen. Jag är nästan mållös!

Storfors leder nu tabellen på samma poäng som Eslöv. Nästa speltillfälle är 10-11 mars, även då på hemmaplan mot Eslöv och Halmstad.

- Det här var vår absolut bästa match, det är vi överens om i laget. Lagkänslan var på topp och det är verkligen vår styrka att peppa varandra, säger Hannah Hicks.

Senast publicerad av Eva Wiklund