Logotype för Storfors kommun

Storseger för Storfors i Värmlandsderby

Spontan glädjefest efter segern mot Arvika. FOTO: LARS LARSSON

Jublande glada spelare och tränare efter 6-1 mot Arvika BTK.

Jublande glada spelare och tränare efter 6-1 mot Arvika BTK.

Katerina Toliou

Katerina Toliou

Rahel Aschwanden

Mariann Juhász

Mariann Juhász

Lina Misikonyte

Lina Misikonyte

Mariann och Lina vinner dubbeln.

Mariann och Lina vinner dubbeln.

När Storfors BTK mötte Arvika BTK i Pingisligan blev slutresultatet 6-1. Men laget stötte på hårt motstånd i några set och de cirka 75 åskådarna bjöds på spännande pingis.

- Det här är otroligt underhållande! När det serveras toppidrott i Storfors då måste man vara på plats för att se, säger Bo Lövgren, som besöker alla hemmamatcher han kan.

Dagen enda förlust stod Rahel Aschwanden för. Trots en fin inledning där hon vann två set, tappade hon de tre sista mot Arvikas förstaspelare Jennifer Jonsson.

- Hon slutade att spela aggressivt och det funkar inte mot Jennifer, säger tränaren Anders Hulth.

Desto fler vinster blev det i övriga matcher. Rahel vann mot Alma Rööse, Lina Misikonyte tog hem sina två matcher med 3-0 och Katerina Toliou vann sina båda matcher med 3-0 och 3-1. Dock bjöd Jennifer Jonsson och även Rebekka Carsen på spännande jämna set mot Storforsspelarna.

Publiken följde varje boll och peppade högljutt hemmalaget. Rahel, som spelade för första gången i Storfors Sporthall var mer än nöjd.

- Jag hade hört om Storforspubliken och atmosfären. Det är helt annat här än på de andra ställena vi spelat. Man blir verkligen inspirerad, säger hon.

På läktaren satt Ulla-Britt Andersson och njöt av atmosfären.

- Det är väldigt spännande att följa pingis på plats så här, inte alls som att se på tv, säger hon

Grekiska Katerina Toliou stortrivs i laget.

- Jag kände ju de andra från andra sammanhang och det har gått väldigt bra att bli en i gruppen. Vi har ett starkt och roligt lag, säger Katerina som redan på förhand hört en hel del om Storforslaget. Hemma i Grekland tränar och spelar hon med både Maria och Filareti som tidigare spelade för Storfors.

Storfors förstaspelare Mariann Juhász spelade ingen singelmatch, men bidrag till segern genom att vinna dubbeln tillsammans med Lina Misikonyte. Det krävdes fyra set för att Storfors BTK skulle stå som segrare och när dubbeln var avklarad var också hela derbyt klart.

Lina Misikonyte, som spelar sin andra säsong, säger att lagandan finns kvar även om man fått två nya spelare.

- Vi har verkligen en bra laganda. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Om det inte går så bra i nån match så vet man att laget peppar och stöttar i alla fall. Det är aldrig några sura miner. Det ger självförtroende, säger hon.

Mariann Juhász säger att alla spelarna träffat varandra tidigare i internationella sammanhang. Några känner också varandra närmare. Man har snabbt blivit en grupp och behållit den familjära stämningen som delvis skapas av att alla bor hemma hos familjen Hulth.

- Vi skrattar mycket tillsammans, vi är ett bra team, säger Marianne, som konstaterar att förra årets framgångar satt spår hos de andra lagen.

- De har förberett sig bättre i år, för de vet vad vi går för. Men vi har guldmedalj som mål, vi vill äntligen ta hem SM-guldet till Storfors, säger hon.

Segern firades under lördagskvällen med julmiddag och traditionella läckerheter hemma hos familjen Hulth.

- Vi gick mentalt in med bilden att vi skulle vinna. Förlusten mot Mälarenergi för några helger sedan var en riktig väckarklocka, men idag visade vi vår styrka. Självklart ska vi vara bäst i Värmland. Det var också kul att det kom så pass många för att se oss trots snökaos på vägarna, säger Anders Hulth, den ena av lagets två tränare vid sidan av Thomas Bergquist.

I januari spelar Storfors returmatch mot Arvika BTK på bortaplan, innan det blir två helger på hemmaplan. 3 februari möter man IK Juno och 4 februari möter man Mälarenergi. 10 mars spelar Storfors mot Halmstad och 11 mars spelar man mot Eslöv.

Just nu toppar Storfors tabellen tillsammans med Eslöv, båda på 11 poäng. Därefter kommer Mälarenergi med 9 poäng och Halmstad med 8 poäng.

Kommunalråd Hans Jildesten följde matchen från läkaren.

Runt 75 personer hade trotsat vädrets makter för att se Värmlandsderbyt.

Lagets trogna sponsorer från Toppgrillen hade skänkt charklådor till klubbens lotteri.

Senast publicerad av Eva Wiklund