Logotype för Storfors kommun

Storfors tvåa i Pingisligan - nu blir det kamp om SM-medaj!

Vilken show! Nu kämpar tjejerna från Grekland, Rumänien, Bosnien/Norge och Frankrike för SM-medalj till Storfors. Fredag den 10 april blir det kvartsfinal i Sporthallen i Storfors.

Vilken show! Nu kämpar tjejerna från Grekland, Rumänien, Bosnien/Norge och Frankrike för SM-medalj till Storfors. Fredag den 10 april blir det kvartsfinal i Sporthallen i Storfors.

De två första helgerna i mars gav Storfors Pingisdamer allt och tog hem fyra raka segrar.
Det resulterade en andra plats i Pingisligan för Storfors BTK.
Nu väntar spel om SM-medaljerna.

Storforslaget levererade stort mot motståndarna Spårvägen och Ängby under första helgen i mars. För första gången i historien segrade de över Ängby (6-4) och sedan även mot Spårvägen (6-2). Andra helgen i mars gav två lättare segrar över Skurup (6-0) och Dänningelanda (6-2).

När serien nu är slut kan man också konstatera att Storfors är det enda laget som tagit poäng mot seriesegrarna Eslöv.

- Det känns naturligtvis grymt skönt och vi som tränare är otroligt stolta över tjejerna som gjort en kanonsäsong, säger Tomas Bergquist.

I april inleds spelet i LAG-SM där de åtta bästa lagen från både A och B-final spelar mot varandra. Storfors BTK har en stor fördel tack vare andraplatsen i ligan.

- Man får välja motståndarlag i kvartsfinalen efter placering. Bara Eslöv väljer före oss vilket gör att vi har goda chanser att plocka ett lag som kan räkna med att slå, säger tränaren Tomas Bergquist.

Hemmamatch och kvartsfinal blir det i Sporthallen i Storfors fredag kväll den 10 april. Då har Storfors först mött motståndarlaget på deras hemmaplan. Finalen spelas bäst av tre matcher, så beroende på resultatet kan det även bli match på lördag den 11 april.

- Om inte hallen har varit fylld förr så hoppas vi på det nu. Att en så liten klubb har chans på SM-medaljer på det här sättet måste vara unikt, säger Tomas.

Men hur kan det komma sig att en liten klubb kan locka så stora spelare till en svensk serie?

Det började ju med tränarna Anders Hult, Tomas Bergquist och deras döttrar som tog sig in i elitserien (som Pingisligan hette då). Idag består laget av tjejer från Grekland, Rumänien, Bosnien/Norge och Frankrike. Lagets nytillskott, franska Audrey Mattenet har hjälp till att lyfta Storfors till nya höjder.

- Tjejerna trivs med oss och vi med dem. Vi är inte riktigt som andra klubbar, utan mer familjära. Jag tror att det är hemligheten som gör att de vill spela just för oss, säger Tomas.

Under veckan mellan matcherna i mars bodde exempelvis två av spelarna hemma hos tränaren Anders Hulth.

- Det känns verkligen som min extrafamilj, säger Filareti Exarchou, som spelat för Storfors i flera år.

Fredag den 10 april är det läge att boka plats i Sporthallen. Då ska Filareti Exarchou, Audrey Mattenet, Cristina Kont och Sonja Obradovic visa hur man gör för att ta SM-medalj.

Resultat i serien:

1. Eslövs PK, 13 poäng

2. Storfors BTK, 11 poäng

3. Team Mälarenergi BTK, 10 poäng

4. Ängby SK, 8 poäng

5. Spårvägens BTK, 5 poäng

6. Dänningelanda BTK, 5 poäng

7. Skurups BTK, 3 poäng

8. Malmö IF, 3 poäng

Storfors har under Pingisligan A vunnit 5 matcher, spelat oavgjort i en och förlorat en.

Senast publicerad av Eva Wiklund