Logotype för Storfors kommun

Storfors i SM-semifinal den 8 maj

Glädjescener när Storfors BTK vann SM-kvartsfinalen i Bordtennis på hemmaplan.

Glädjescener när Storfors BTK vann SM-kvartsfinalen i Bordtennis på hemmaplan.

Fredag den 8 maj spelar Storfors BTK SM-semifinal på hemmaplan efter att ha slagit Spårvägen med 5-0 i två kvartsfinalmatcher.

- Jag är så stolt över tjejerna. Det här visar att vi verkligen tillhör toppen i Svensk bordtennis, säger tränaren Anders Hult.

Det var inför en jublande och stundtals högljudd publik som Storfors BTK kunde utklassa Spårvägen i kvartsfinalens två sista matcher. Detta efter en knapp förlust i den första matchen. Lagets toppspelare, franska Audrey Mattinet, säger att publiken var ett stort stöd.

- Det var inte helt lätta matcher, men det var ett nöje att spela med en sådan publik, säger hon.

Storfors BTK valde Spårvägen som motståndare i kvartsfinalen trots att det var av Spårvägen man fick stryk i förr årets kvartsfinal.  Revanschen kunde inte ha varit mer tydlig.

- Storfors har ett fantastiskt bra och jämnt lag, ett internationellt lag som det har varit roligt att möta. Vi hade behövt vinna de två första matcherna för att få en chans, men det gick inte vår väg, konstaterar Spårvägens tränare Thomas.

I de två sista matcherna spelade Cristina Kont, Sonja Obradovic och Audrey Mattinet medan Filareti Exarchou fick hjälpa till att coacha från avbytarbänken.

- Alla gjorde kanonfina matcher. Audrey, som inte kunde spela onsdagsmatchen, lyfte hela laget. Med henne på plats kunde de andra slappna av och spela ännu bättre, säger Tomas Bergquist, som är rörd efter sista matchen.

- Det är så att man blir tårögd, så bra är det. Spårvägen är ju ett bra lag och så slår vi dem med 5-0 i två matcher. Bättre kan det inte bli, säger han.

Anders Hulth prisar hela laget, men vill särskilt lyfta fram Cristina Kont, som spelade upp sig rejält i de två sista matcherna jämfört med i den första.

- Nu, när det drar ihop sig till slutspel, visar hon verkligen vilken stor spelare hon är, säger Anders, som också är imponerad av publiken.

- Vilken stämning det blev. Storforspubliken är inte som en vanlig pingispublik, men spelarna älskar detta. Jag är så glad över stödet, säger han.

Semifinalen, som troligen – men inte helt säkert – kommer att spelas mot Ängby, spelas onsdag den 6 maj (bortaplan) samt fredag 8 maj på hemmaplan. Om det blir oavgjort efter två matcher spelas den tredje matchen i Storfors på lördag den 9 maj.

- Det blir tuffare, men självklart siktar vi på att vinna semifinalen, säger Cristina Kont.

Tomas Bergquist låter ännu säkrare:

- Vi kan slå vilket lag som helst. Nu ska vi ta oss till SM- final, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund