Logotype för Storfors kommun

Storfors inviger Värmlands modernaste biograf

Kommunalråd Hans jildesten, Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn samt EU- och folkhälsosamordnare Kicki Karlsson ser fram emot biopremiären i Storfors.

Kommunalråd Hans jildesten, Kultur- och fritidschef Olle Rodéhn samt EU- och folkhälsosamordnare Kicki Karlsson ser fram emot biopremiären i Storfors.

På annandagen invigs Storfors biograf – som med sin nya 4K-projektor är Värmlands modernaste.
- Vi har dessutom en av länets största biosalonger med 215 platser och ett helt nytt ljudsystem, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Storfors kommun har satsat drygt 600 000 kronor på den senaste tekniken, och satsningen har varit möjlig tack vare att kommunen fått delar av summan i bidrag från Svenska Filminstitutet och Region Värmland.

- Det känns väldigt skönt att vi nu kan öppna biografen och visa premiärer och andra filmer. Många har frågat när bion ska komma igång, säger folkhälso- och EU-samordnare Kicki Karlsson, som jobbat med bidragsansökningarna.

Kulturhuset i Storfors har under de senaste åren fått ett lyft med renoverade lokaler för dans och kulturcafé. Nu senast har även biblioteket totalrenoverats och biografen har fått ny teknik och rustats upp efter en vattenskada.

- Biografen är ju en av kärnverksamheterna i det här huset, så det känns väldigt kul att vi äntligen får slå upp dörrarna, säger Olle Rodéhn.

Premiär blir det på annandagen, den 26 december, då kommunalråd Hans Jildesten klipper bandet och invigningstalar.

Storfors biograf kommer också att ha en paus mitt i filmen för att man ska hinna mingla och kanske fika. Kulturcaféet och kassan håller öppet en timme innan föreställningen och caféet är även öppet i pausen.

- Vi vill göra biobesöket till en mer social händelse. Vi tror att många kommer att uppskatta en paus, men det kommer naturligtvis att utvärderas, säger Olle Rodéhn.

Premiärfilm blir 101-åringen som smet från notan och försvann och strax efter nyår körs Rogue One: A Star Wars Story. Till premiären och de övriga biodagarna under julhelgen kan biobiljetter förbokas via Kulturcaféet i Kulturhuset.

- Det har redan börjat droppa in förbokningar till premiärkvällen, så det känns väldigt kul. Dessutom har vi hört att många kommer att åka en bit för att få se filmerna i 4K-kvalitet, säger Olle Rodéhn.

Bioprogram julhelgen

101-åringen som smet från notan och försvann: 26, 27, 28 december kl 18.00

Rogue One: A Star Wars Story: 2, 3 januari kl 18.00

Biljettpris: 100 kr

Förköp: På plats i Kulturhuset, öppet vardagar kl 11-16.

Senast publicerad av Eva Wiklund