Logotype för Storfors kommun

Storfors har en aktiv hundklubb

Storfors hundklubb är en aktiv klubb med träningsplan vid Rönningen.
- Ofta får vi bra kritik för våra arrangemang och det gör att vi orkar en tävling till, säger Helene Bergman, en av de aktiva.

Men även om en hel del tävlingar går av stapeln på hemmaplanen, så sker vinterträningen inomhus i Lervikshallen i Degerfors, för värmens skull. Klubben erbjuder i regel en hel del kurser under vår och försommar och ibland även på höstarna. Nu närmast väntar tematräning med instruktör i Lervikshallen under vintersäsongen. Rallylydnad, cirkelträning, nose work, agility och freestyletrix står på programmet.
Den 6 november har klubben medlemsmöte med föreläsning om patrullhunden i Kulturhuset. Då bjuder man även in icke-medlemmar som är nyfikna på klubben.
- Alla är välkomna, säger Helen Bergman som själv har fyra hundar.
- Jag har haft hund i över 40 år och alltid tävlat. Det känns väldigt bra att vi har en aktiv hundklubb i Storfors idag, säger hon, och menar att alla klubbar måste dra sitt strå till stacken.
- Vi vill ju tävla och då gäller det ju att vi själva arrangerar tävlingar också, säger hon.
Tack vare ett bidrag från Sparbanksstiftelsen har klubben nu också en egen parkering intill den inhägnade träningsplanen.

FAKTA
Onsdag 6 november
Kl 18.00 medlemsmöte i Kulturhuset (öppet för alla intresserade).
Kl 18.45 Föreläsning med Johanna Rundblad om vad en patrullhund gör i försvarsmakten. Fika.

Tematräningar i Lervikshallen kl 11-13 följande datum: Rallylydnad, 1/12, cirkelträning 29/12, nose work 19/1, agility 22/2 samt frestyletrix 8/3.

Senast publicerad av Eva Wiklund