Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK vann mot tabellettan Halmstad på hemmaplan

Judith Liu vann alla sina matcher mot tabellettan Halmstad och Emmanuelle Lennon vann de två matcher hon hann spela innan Katerina Toliou klev in och slog hem 6-3-segern i en rafflande femsetare mot Jennie Edvinsson.

- Vi är på vinnartåget igen! Jag är otroligt nöjd, säger tränare Anders Hulth.

Halmstad kom till Storfors med tre spelare, bland andra nyförvärvet Prachi Jha, men utan toppspelaren Charlotte Carey som deltar mot Arvika i morgon.

- Det var tuffa matcher och små marginaler. Vi tycker att vi gör bra matcher, men marginalerna är inte på vår sida, säger Halmstads tränare Fredrik Håkansson.

Storforsspelarna håller med om att motståndet var svårt.

- På den här nivån får man inget gratis. Vi får kämpa för varje seger men det känns bra att vi lyckas, säger Emanuelle.

Jessica Yamada, som är klar för OS, och som gör comeback i Storfors BTK hade inte en av sina bästa dagar. Hon förlorar båda sina matcher och när lagkamraterna även förlorar dubbeln så får Katerina Toliou ta nästa match istället för Jessica. Det visar sig bli ett lönsamt spelarbyte.

Katerina tar enkelt hem de två första seten mot Jennie Edvinsson, men förlorar sedan de två nästkommande. Femte set blir en rysare innan Katerina slutligen slår in 14-12 till den entusiastiska publikens jubel.

- Jag hade precis samma situation i Halmstad där jag vann två set och förlorade två mot just Jennie. Där förlorade jag matchen och nu fick jag lite flashback innan jag lyckade klara ut det, berättar Katerina.

Tränaren Tomas Bergquist är mycket nöjd med dagens matcher.

- Det var onödigt spännande ett tag, men jag är verkligen stolt över de här spelarna, säger han.

Stolt är också Jessica, som inte hänger med huvudet trots de två förlusterna.

- Jag är otroligt stolt över laget. Vi är verkligen ett bra team och det känns skönt att komma hem till Storfors igen. Det är verkligen hemma att få bo med laget hos familjen Hulth, säger hon.

Anders Hulth tippar på att jetlag ställde till det för det nygamla nyförvärvet.

- Jessica kom hit halv tolv i natt. Jag tror att omställningen tar lite tid för Jessica nådde inte alls upp till sin normala nivå, säger han.

På läktaren följde ett 40-tal storforsare hemmalaget. Janina Hjälm har försökt se många matcher under åren som gått.

- Det är mycket mer spännande än jag trodde från början, men lite tråkigt att inte ännu fler upptäcker det, säger Janina, som har en speciell anledning att vilja heja fram Storfors BTK till SM-guld.

- Jag och min man Kenneth vill gärna få skjutsa laget till guldfesten i vår gula Cadillac Eldorado igen, skrattar hon.

Samtidigt som matcherna spelades i Storfors vann Arvika mot Eslöv med 6-2 vilket jämnar ut tabelltoppen en del. Just nu leder Halmstad med 14 poäng före Storfors på 13 och Eslöv på 12.

- Nu ska vi hem och äta något gott och ladda upp inför fajten mot Eslöv i morgon, säger Anders Hulth.

Klockan 10.00 hoppas han på en full läkare och massor av stöd i ryggen för de fem lagmedlemmarna som rest från Brasilien, Grekland och Frankrike för att slåss för ännu ett SM-guld till Storfors.

Publiken var entusiastisk, men det fanns plats för flera på läkaren.

Senast publicerad av Eva Wiklund