Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK vann andra SM-delfinalen

Jubel efter vinsten i andra SM-semi-finalen.

Det var ingen tvekan i den andra SM-delfinalen.

Storfors BTK hade initiativet, även om det blev några nervkittlande matcher mot Hamnstad BTK.

- Vi var ordentligt förberedda och mer fokuserade idag än in onsdags, säger Katerina Toliou, som vann alla sina matcher och bidrog till slutresultatet 5-1.

I den andra delfinalen av tre spelade förutom Katerina också Sara Ramirez och Jessica Yamada. Sara, som kom nästan direkt från flygplatsen, gjorde en finfin insats även om hon till slut förlorade mot Halmstads Maria Christoforaki efter en rysligt spännande femsetare.

- Vi känner ju de här tjejerna. Vi har spelat mot dem många gånger och vet hur de spelar, men ofta byter man ju taktik mitt i matcherna och då hjälps vi åt att coacha varandra, säger hon.

Anders Hulth, en av lagets två tränare, säger att Sara medför både stabilitet och en hel del skratt till laget.

- De andra tjejerna blir ännu tryggare när hon är med eftersom de vet hur bra hon är. Dessutom är hon en sprallig tjej som får upp stämningen i laget, säger han.

I onsdagens match på bortaplan, som Storfors förlorade med 5-3, spökade nerverna och kanske ett lite för stort självförtroende.

- Tjejerna hade nog en lite falsk säkerhetskänsla i och med att vi vunnit så lätt över Halmstad tidigare. Halmstads styrka är att de är så aggressiva vid bordet. När de så fick övertag direkt fick de ett omåttligt självförtroende, säger Anders Hulth, som tror på en finalplats för Storfors.

- Nu har vi lagt tillbaka pressen på Halmstad och nu laddar vi om för vinst, säger han.

För Jessica Yamada, som gör comeback i laget, är det ett kärt återseende.

- Vi är verkligen som en familj. Det känns som att komma hem och det ger oss en styrka i laget att vi har så roligt tillsammans, säger hon.

Paulina Vega spelade inte under fredagen, men hade en viktig roll som coach för de övriga.

- Jag spelar ju första säsongen för Storfors, men det är sant som de andra säger att vi är som en familj. Nu ska vi göra allt för att vinna, säger hon.

Lagets andre tränare Tomas Bergquist var inte särskilt nervös under fredagen.

- Vi vet ju vilket lag vi har och normalt sett ska de ta hem det här. Det känns väldigt skönt att det blev som vi trodde, säger han.

Läktaren var hyfsat välfylld och den publik som tagit sig till Sporthallen spelade en högljudd roll. Applåder och jubel följde varje vunnen boll som ett stöd i ryggen till lagets spelare.

- Det här är skitkul. Det går snabbt och är väldigt spännande, säger Per-Erik Wiberg, som såg mathen tillsammans med hustrun Birgitta Wiberg som också var imponerad:

- Det är otroligt att Anders och Tomas gör detta för Storfors och att laget tagit sig så här långt med små resurser, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund