Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK: Nu vänder vi det här!

Pingislaget laddade inför SM-finalen hos sponsorn Toppgrillen utanför Filipstad.

- Vi ska vända det här. Alla spelare är supertaggade!

Anders Hult, tränare för Storfors BTK, är full av tillförsikt inför fredagens returmatch i pingisligan trots förlusten i Eslöv.

Storfors BTK, som gått obesegrade genom hela Pingisligan, förlorade första SM-finalmatchen i täta set under onsdagskvällen.

SE AFTONBLADETS FILM OM STORFORSKLUBBEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Vi vet inte riktigt vad som hände, men ingen hänger läpp. Två matcher ledde vi med 2-1 men tappade sedan ändå. Nu satsar vi på att vinna på hemmaplan där vi har ett grymt publikstöd, säger Anders.

Laget har de senaste veckorna mött ett massivt stöd från både allmänhet, pingiskollegor och media.

- Det är helt otroligt vilken värme vi har fått möta. Med fullsatt i hallen på fredag blir vi svårslagna, säger han.

Innan SM-finalen laddade laget med SM-tallrik bestående av hemlagat mos, köttbullar, falukorv, inlagd gurka och lingonsylt hos en av sponsorerna, Toppgrillen utanför Filipstad.

- Jag ääälskar lingonsylt, skrattar Hannah Hicks, som också älskar att få tillbringa tid i Storfors tillsammans med ”bonusfamiljen” hemma hos Hulth. Där behandlas pingislagets spelare som familjens bonusdöttrar.

Hannah tror att lagets stora framgångar under serien beror på att man är ett sammansvetsat team.

- Vi är aldrig ensamma på planen, vi har hela tiden laget i ryggen och det känner motståndarna också. Det blir som att möta fyra spelare, skrattar hon.

Ingen av spelarna får lön eller arvode utan de spelar för utmaningen och nöjet. Men för att bekosta resor, mat och material jobbar klubben ändå stenhårt för att ragga sponsorer.

- Det går åt runt 300 000 kronor på en säsong, och det är ett styvt jobb att få ihop sponsorer, säger tränaren Tomas Bergquist.

Toppgrillens ägare, far och son Eilert Eriksson och Henric Wåde, har länge varit två av lagets allra trognaste supportrar.

- V har följt dem ända sedan de gick upp i elitserien. Det så förbaskat spännande, jag fattar inte att de hinner se bollen i de där snabba dragningarna, säger Henric, som också brukar ta med sig vännerna till både hemmamatcher och bortamatcher.

- I Arvika hade vi de allra ljudligaste supportrarna trots att de bara var fem stycken. De var fantastiska, skrattar Jessica Yamada. Hon är tacksam över chansen att få möta kvalificerat motstånd i Sveriges högsta liga, men också över chansen att få umgås med ”familjen”.

- Det är som en gåva att få vara här i Storfors, säger hon.

Det senaste året har Toppgrillen gått från trogen supporter till sponsor för Storfors BTK.

- Det känns väldigt roligt att få stötta en liten klubb som satsar så stor och som bjuder på pingis på den här elitnivån i lilla Storfors. Jag brinner för eldsjälar som kämpar, säger Eilert.

Och inne i grillen langar Henric fram tallrik efter tallrik. När reportern från Filipstadstidningen, som också är på plats, frågar om det här verkligen är mat för en SM-laddning ler han självsäkert:

- Självklart. Köttbullar och falukorv har skapat många svenska mästare!

På fredag spelas returmatch i Sporthallen klockan 18.30. Vinner Storfors BTK blir det ytterligare en match på lördag klockan 11.00.

Senast publicerad av Eva Wiklund