Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK förstärker med en återvändare

Jessica Yamada, som bor i Brasilien, spelade med Storfors säsongen 2016-2017. Här i glädjescener från SM-semifinalen.

  Nu återvänder Jessica Yamada till Storfors BTK för att ytterligare stärka laget i vår.
- Det känns väldigt roligt. Jessica är en kanontrevlig tjej och en fantastisk spelare, säger Tomas Bergquist.

Den 12 januari börjar andra delen av Pingisligan med hemmamatch mot Arvika. Hösten serieomgång har Storfors BTK klarat utan en enda förlust och med bara en oavgjord match mot tabelltvåan Eslöv.

Storfors toppar ligan med 13 poäng, medan Eslöv som förlorade mot Halmstad, får nöja sig med 11 poäng. Under våren möts nu alla lag i ytterligare en omgång och många har passat på att stärka sina lag.

- Eslöv, Lyckeby, Team Mälarenergi och Arvika förstärker med kineser, men vi har ett väldigt brett och stabilt lag och känner oss trygga, säger Tomas Bergquist.

Med Jessica Yamada, som säger att hon ”kommer tillbaka till familjen” och är väldigt taggad, jobbar laget nu mot ännu ett guld. När Jessica spelade med Storfors för två år sedan fick laget nöja sig med ett SM-silver. Nu kommer hon tillbaka för att få revansch genom att hjälpa till att ta hem den högsta valören. Jessica bidrar med ett stabilt psyke och ett grymt närspel.

Lördag den 12 januari spelar Storfors mot Arvika på hemmaplan. Nästa hemmamatch är mot Lyckeby lördag den 9 mars kl 15.00 och sedan mot största konkurrenten Eslöv söndag 10 mars klockan 10.00.

Lyssna på reportage från Radio Värmland här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

(Bläddra ner en bit på Radio Värmlands sida för att hitta det längre inslaget. Det finns en kort och en lång intervju).


Senast publicerad av Eva Wiklund