Logotype för Storfors kommun

Storfors biograf får 120 000 kronor av Svenska Filminstitutet

Olle Rodéhn, kultur- och fritidschef i Storfors kommun, är glad över det extra tillskottet till Storfors populära biograf.

När Stiftelsen Svenska Filminstitutet fördelade drygt 13 miljoner kronor till biografer i landet, fick Storfors biograf 120 000 kronor.

- Det känns väldigt roligt och är ett viktigt tillskott eftersom vi har det tuff med den kommunala ekonomin just nu, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Pengarna kommer bland annat att användas till digitala skärmar för att kunna visa trailers och bioposters i Kulturhuset. Storfors biograf kommer också att satsa på ett bokningssystem och ett nytt system för kortbetalning.

- Vi har oftast inga problem med utrymme eftersom biografen har över 200 sittplatser, men nu kommer man att kunna välja plats i förväg, säger Olle Rodéhn.

Hittills har biografen enbart tagit emot kontakt betalning och swish, men när utrustningen väl är på plats ska det alltså bli möjligt att betala biljetter och varor från kiosken med kort.

Biografen visar i genomsnitt fyra filmer i månaden och har hittills i år haft 2209 besökare.

- I genomsnitt har vi haft 47 personer per visning, med en toppnotering på 170 personer. Med de siffrorna ligger vi i topp i Värmland när det gäller besök per visning, säger han.

Biografen visar i stort sett enbart premiärer och Olle Rodéhn tror att både utbud och kvalitet lockar.

- Vi är fortfarande den enda biografen i Värmland med 4K-projektor och man sitter bra i stolarna som vi bytte ut för några år sedan. Dessutom har vi bra ljud, säger han.

Som biograf på en liten ort tjänar den också som en av kommunens mötesplatser.

- Folk kommer gärna hit lite innan filmen startar, slår sig ner i salongen och pratar med andra besökare. Det brukar vara ett ordentligt sorl, skrattar Olle Rodéhn.

Kommande filmer i Storfors biograf:
Jag kommer hem till jul - 4 december kl 18, 100 kr
Jumanji - 11 dec kl 18, 100 kr
Starwars - 18 de kl 18, 100 kr
Frost - 26 dec kl 15, 80 kr
En del av mitt hjärta – 26 dec kl 18, 100 kr
Sune, Best man – 2 jan kl 18, 100 kr

Senast publicerad av Eva Wiklund