Logotype för Storfors kommun

Storfors åttonde raka seger i Pingisligan

Storfors BTK vann i lördags sin åttonde raka seger i Pingisligan.

- Det kändes som att vi hade ännu lättare i det här mötet än det förra mot Arvika, säger tränaren Anders Hulth.

Storforslaget tappade bara ett enda set mot Arvika – och kunde relativt snabbt vinna med 6-0.

Tin-Tin Ho vann båda sin matcher i raka set. Storfors nyförväv, 29-åriga Lina Misikonyte från Litauen, gjorde en lite nervös debut men även hon vann båda sina matcher med bara ett tappat set.

- Hon motsvarar alla våra förväntningar och är dessutom en glad och rolig tjej som smälte in i laget direkt, säger Anders Hulth.

Lina är en mycket bra defensivspelare, men har också en rapp forehand som ställer till problem för motståndarna. Hon har senast spelat i Frankrikes andraliga.

Jessica Yamada tog också hem sina båda matcher utan att förlora ett enda set.

Mariann Juhàsz fanns med i Arvika, men den här gången på bänken och som coach för de övriga. Hon fick stå tillbaka för att Lina skulle få spela eftersom det krävs att alla spelare har gjort fem lagmatcher för att de få vara med i slutspelet.

Om tre veckor möter åker Storfors till Eslöv för att möta Eslöv och Dänningelanda. Inför det mötet leder obesegrade Storfors tabellen med 16 poäng före tvåan Hamstad BTK som har 12 poäng.

- Det blir ett elddop i Eslöv, ju fler matcher vi vinner desto närmare en förlust kommer vi förstås, säger Anders Hulth, som poängterar att alla lag förstärkt inför vårsäsongen.

- Men vi har ett väldigt komplett och jämnt lag, vi kan sätta vem som helst som etta så det ska bli väldigt spännande. Dessutom har vi otroligt kul ihop i laget, säger Anders Hulth.

Senast publicerad av Eva Wiklund