Logotype för Storfors kommun

Sommarpärlan Lungsund lockar stort

Efter en dryg månad har runt 4000 besökare hittat till café och restaurang vid Lungsunds camping.

- Vi är väldigt glada att folk uppskattar att vi har öppet. När vi fick utskänkningstillstånd och en utökad meny för ett par veckor sedan blev det ett riktigt uppsving, säger Michael Johansson.

Tillsammans med kompisen Karim Mekayssi håller han camping, vandrarhem och café/restaurang öppet fram till slutet av augusti.

- Vi har fått otroligt positiv respons. Folk älskar bland annat vår lasagne, säger Karim.

På menyn finns räksmörgåsar, lasagnen som nästan tar slut fortare än den hinner lagas, ett par olika typer av grillade smörgåsar med sallad, caesarsallad och skaldjursoppa.

- Vi har utökat öppettiderna så att vi har öppet från 12 till 18 söndag till torsdag och fram till 22 på fredagar och lördagar, säger Karim.

Stekande sol har lockat både båtfolk och badgäster, och till campingen har 180 ekipage hittat på den dryga månad som de båda vännerna drivit den.

- Vi hade ingen aning om hur det skulle gå, så vi är nöjda. Trots att vi inte direkt gjort någon reklam så hittar både folk från närområdet och förbipasserande hit, säger Michael, som också berättar att de båda mött en del prövningar. Helt lätt är det inte att kasta sig in något nytt och hinna med att alltid ligga steget före.

- Vi har lärt oss massor om planering genom våra misstag, skrattar han.

Den här varma söndagen är det fullt på bryggan och ett par båtar har lagt till för lite längre tid. Som mest har 17 båtar övernattat samtidigt, men idag är det lite glesare.

Åsa och Daniel Karlsson är ofta här tillsammans med sonen Wilmer.

- Det har varit jättebra här i sommar med supergod mat på caféet, säger Daniel.

Strax intill har Eila och Thommie Backelin med familj lagt till med sin båt.

- Vi är ofta här. Det är fint för barnen och lugnt och skönt att få vara ute, säger hon.

Familjen har också besök av kompisen Tobias Kegel, som hyr en stuga på campingen.

- Jag gillar såna här lugna campingar, här är det inte sånt ståhej som i Strömstad till exempel, säger han.

På grönytan har Lars och Annika Ramberg parkerat husbilen för några nätter. De passar på att hälsa på dottern som bor i Kristinehamn.

- Vi hittade den här campingen via en app där vi husbilsåkare tipsar varandra. Vi läste att personalen skulle vara jättebra och det stämmer verkligen. De har varit otroligt tillmötesgående och campingen är fin och grön, säger Annika.

Hela anläggningen såldes i början av juni. De båda sommarentreprenörerna har gott samarbete med den nya ägaren som tillträder i oktober, och som har många planer för att utveckla både hotell och camping.

- Vi är absolut öppna för att vara med och jobba här i någon form även framöver om det finns intresse, säger Michael.

Ytterligare information finns på webbsidan lungsund.nu

Senast publicerad av Eva Wiklund