Logotype för Storfors kommun

Snart juluppehåll för seniorsurfen på Storfors bibliotek

Seniorer sitter vid bord i biblioteket.

Varje onsdag förmiddag strömmar deltagare till biblioteket med surfplattor, telefoner och datorer i högsta hugg.
- Det här är toppen. Jag har vait med i flera år och lärt mig mer efter hand, säger Britt-Marie Sjöstedt.
Nu återstår bara ett tillfälle för terminen; 8 december.

Kommande onsdag, den 1 december, är seniorsurfen inställd på grund av andra personalaktiviteter. Sista tillfället inför jul blir sedan 8 december. I januari drar sedan seniorsurfen igång igen den 26/1.

Bibliotekschef Michael Nordeman är den som cirkulerar och hjälper alla under onsdagsförmiddagarna.
- Det är en energikick att tillsammans med seniorerna upptäcka alla de möjligheter som digitala tjänster faktiskt erbjuder, säger Michael, som också tycker att det är kul att se hur deltagarna tipsar varandra om nya finesser.

Rolf Nilsson är en av deltagarna som är mycket nöjd med träffarna.
- När jag började här kunde jag inte ens starta datorn, men jag har lärt mig massor, säger han och visar upp egenfilmade dvd-filmer på datorn.

Träffarna i biblioteket innebär både en härlig gemenskap och ett kunskapslyft, och det syns bara glada miner även om deltagarna får gnugga geniknölarna riktigt hårt ibland.

- Det är aldrig för sent att börja lära sig något nytt, säger Michael, som poängterar att det är helt valfritt att delta vid alla tillfällen eller bara någon gång ibland. Det spelar heller ingen roll om man är ren nybörjare eller om man redan hunnit en bit i den digitala inlärningen. Det finns plats för alla.

Senast publicerad av Eva Wiklund